Mgr. Petr Stehlík

  • ANO 2011
  • České Budějovice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2020 2:33:57

Napětí v USA se zklidní. Republikáni jsou demokratičtější než Demokrati!

Napětí v USA se zklidní. Republikáni jsou demokratičtější než Demokrati!

Trochu paradoxně znějící nadpis vychází ze současného stavu společnosti v USA, která je rozdělená a dochází ke střetům mezi konzervativci a liberály. Agrese, nenávist, neochota diskutovat a vyslechnout názory protistrany převažuje u liberálů.

Mezi politiky, politology i veřejností převažuje názor, že se napětí a nestabilita ve Spojených státech po vítězství Joea Bidena zklidní. Uvolnění napětí lze skutečně očekávat, ale z jiných příčin, než voliči a příznivci Bidena tvrdí. Uklidnění situace po odchodu Donalda Trumpa z Bílého domu nepřinese osobnost Bidena, ale demokratické hodnoty republikánských voličů, kteří výsledek voleb přijmou, pokud soudy vyvrátí jejich zpochybňování ze strany Trumpa. V případě, že by ve volbách zvítězil Trump, tak by se napětí vyostřilo a přerostlo by v pouliční nepokoje, které by mohly trvat po celé volební období. Značná část voličů Demokratické strany odmítá respektovat výsledek demokratických voleb, což prokázali už v roce 2016 po vítězství Trumpa. Jsou mezi nimi fanatičtí stoupenci Nové levice, kteří nenávidí konzervativní hodnoty, vlastenectví a především voliče Republikánské strany. Jejich cílem je zničit americký způsob života, konzervativní hodnoty, popřít americkou historii, znevážit významné historické osobnosti, včetně Otců zakladatelů a národní identitu. Jsou to nebezpečné nemarxistické myšlenky, které jsou násilně prosazovány sektou Black Lives Matter. Biden stále patří k tradičním členům Demokratické strany a příliš velké změny ve společnosti se mu i díky převaze republikánů v senátu snad prosadit nepodaří. Kdo by měl rozumné voliče znepokojovat je progresivistická viceprezidentka Kamala Harrisová, která je nebezpečnou aktivistkou Nové levice podporující sektu Black Lives Matte, pozitivní diskriminaci a cenzuru.

Objevují se snahy o zákazy názvů, kritizují se filmy a písně, nepohodlné názory jsou umlčovány. Progresivistům vadí například logo a název kubu Chicago Blackhawks, filmy Forrest Gump a Sever proti Jihu, oslovení ,,Dámy a pánové“ nebo malé zastoupení menšin ve firmách či filmových štábech. Řekl bych, že se George Orwell zmýlil o 36 let! Nová levice se usilovně snaží zavést Newspeak, což se jim někde salámovou metodou daří. Harrisová tak může stanout v čele kulturní revoluce, které stál Trump v cestě.

Naproti tomu republikánští voliči jsou mnohem tolerantnější a ctí demokratický výsledek voleb. Proto bych od nich neočekával vyvolávání nepokojů a nenávisti. Je tedy paradoxní, že část demokratických voličů touží po zničení demokracie. Ostatně členové Demokratické strany často nemají s demokratickými hodnotami nic společného. Je zřejmé, že ten komu záleží na demokracii ve Spojených státech, bude volit Republikánskou stranu. Doufejme, že letošní volby byly volbou proti Trumpovi, nikoliv volbou pro Kulturní nemarxistickou revoluci a že příští volby vyhraje kandidát republikánské strany, který udrží ve Spojených státech svobodu, demokracii a pořádek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama