Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2019 11:28:04

ANO: Podle skutků poznáte je

ANO: Podle skutků poznáte je

Nedávno jsem napsal: „Nikoli podle řečí, ale podle skutků poznáte je. Příští týden se mají v poslanecké sněmovně schvalovat výroční zprávy Rady České televize.

Jedině jejich neschválení může vést k personálním změnám jak v managementu České televize, tak v Radě ČT.

Jak myslíte, že se zachová Babiš a ANO? Spadne mu zase srdce do kalhot, jako když na něj Česká televize loni zadupala v souvislosti s mojí nominací do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání?“

A už je to tady! Zástupci koaličních stran ANO a ČSSD oznámili, že se dohodli, že schválení výročních zpráv podpoří. Co k tomu říct?

Že schválení zpráv podpoří TOP 09, jíž ta televize názorově prakticky patří, že ji podpoří pokrevní bratři Topky ze STAN, ODS či KDU-ČSL, že ji podpoří eurohujerští Piráti či že ji podpoří zoufale podměreční a Českou televizí protežovaní sociální demokraté, na tom není nic nelogického. Vrána k vráně sedá, tak proč nepřikrýt zoufalou jednostrannost zpravodajství a publicistky z Kavčích hor, proč nepřikrýt českotelevizní finanční čachry, proč nepřikrýt šílený střet zájmů generálního ředitele Dvořáka, třeba z toho zase něco kápne. Ale že schválení zpráv hodlá podpořit rovněž Babišovo ANO, jež tím zrazuje nejen prakticky všechny své voliče, nýbrž popírá i samo sebe, tak to mi hlava opravdu nebere. Takhle bezzásadově se politika prostě dělat nemá.

No jo no, jak říkám. Nikoli podle řečí, nýbrž podle skutků poznáte je. Je třeba si to zapamatovat.

A propos. Vidět, jak se na tiskové konferenci za zoufale nehospodárnou a zoufale jednostrannou Českou televizi bijí ausgerechnet političtí zoufalci se sociálním cítěním za peníze druhých, v tomto případě za peníze nebohých, protože nedobrovolných televizních poplatníků, totiž Maláčová, Dolínek a Valachová, je nejen zábavné, ale hovoří to prakticky za vše.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama