Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2023 14:40:25

Požehnané Velikonoce!

Požehnané Velikonoce!

Vážení přátelé, milí členové a příznivci Trikolory! Můžeme, ale také nemusíme to na počátku velikonočních svátků chápat pouze jako metaforické vyjádření.

Žijeme v časech, kdy vládnoucí garnitura každým dalším dnem přibíjí na kříž naše další a další občanské svobody, na prvním místě svobodu vyjadřování, zabíjí pluralitu názorů a ničí životy vybraným osobnostem, ať už z akademického, sportovního či jiného prostředí.

Je to zavrženíhodné. Nic to ale nemění na skutečnosti, že po smrti na kříži, jak z Písma víme, následuje vzkříšení. V našem případě vzkříšení svobody. Skutečné svobody! Asi to nebude trvat pouze tři dny, přesto si buďme jisti, že nic netrvá věčně, neboť Boží mlýny stále melou. Někdy sice pomalu, ale melou. Právě tohle si o Velikonocích dovolujeme připomenout všem, kteří nyní v opilosti vlastní mocí s nebývalou arogancí zneužívají svého postavení. Ale dosti politiky. 

Vážení přátelé, přejeme Vám všem krásné prožití Velikonoc, nejvýznamnějších křesťanských svátků, a hlavně pevnou víru, že hájit svobodu má smysl. Nespoléhejme ale pouze na Boží mlýny, pro návrat skutečné svobody musíme něco udělat především sami. Každý z nás.

Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolory
Petr Štěpánek, 1. místopředseda Trikolory

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama