Mgr. Petr Trombik

Bezpečnostní expert
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2017 11:59:13

Existující a neexistující hrozby v současném světě

Existující a neexistující hrozby v současném světě

O hrozbách minulých, současných a budoucích

Politici a jejich generálové se vždy připravují na minulé války. Války a krize budoucí, nebo i probíhající, ignorujeme, nebo na ně rovnou zakazujeme myslet.

Stát, ve kterém pár tisíc nespokojenců vyvolává rozruch, kterému pak věnují pozornost "světová média", jak vidíme na příkladu různých barevných revolucí, označujeme za ohroženou demokracii nebo rovnou nelidskou diktaturu. A pošleme tam svá "expediční vojska", pod velením vynikajícího televizního detektiva, který je zřejmě na vedlejší úvazek českým ministrem obrany. Protože takový stát nás prý globálně ohrožuje. Není to samozřejmě žádná hrozba, nýbrž hloupost.

Neustále sledujeme hrozbu, přicházející z poražené bývalé velmoci, jejíž prezident ji začal odnedávna konsolidovat a dávat do pořádku. O které "experti" tvrdí, že je hospodářsky i technologicky velmi zaostalá, takový Bangladéš. S atomovkami ovšem. Bez nich by už dávno neexistovala.

Stát, který má míň než třetinu populace EU a který vydává na obranu míň než patnáctinu nákladu, které vydává NATO. A na jeho hranici rovněž ČR musí poslat svá "expediční vojska", aby zabránila jeho expanzi nebo agresi, na kterou už NATO čeká roky jak na mayský konec světa. Nebo na spásu, tedy zdůvodnění své existence.

Pochopitelně je to stejná hloupost, jako ta předchozí.

Ignorujeme však hrozbu, kterou už máme uvnitř, jako metastazující rakovinu. Hrozbu v podobě přidělených kvót námi nezvaných ekonomických parazitů, kteří dříve nebo později hrozí rozvrátit náš stát hospodářsky, společensky i kulturně. Pokud se proti tomu razantně nepostavíme, udělají z celé naší země jednu velkou "no go zónu". I bez kvót už máme uvnitř státu okolo 400 podobných zón, říkáme jim korektně "sociálně vyloučené lokality".

Ignorujeme rovněž hrozbu, která k nám přichází ze státu, který jsme dříve pokládali za svou trvalou záchranu.

O státu, ve kterém průběžně probíhají v mnoha městech nepokoje, spojené s rabováním a ničením majetku, kde jen policie ročně zastřelí stovky lidí. Ztráty na životech bez zásahu policie jdou do desítek tisíc. O státu, kde je zpochybňována i jeho hlava, president Trump.

O státu, který je pro svět samozvaným vzorem demokracie a ochrany lidských práv. A jako takový "inspiruje" jine státy i NATO k zavádění demokracie tam, kde se to jeho elitám zamane. Z jakýchkoliv důvodů, především hospodářských. Nebo snad jde jen o "upuštění páry ", aby tento "stát-papiňák"  nevybuchl úplně? Toto je hrozba aktuální i budoucí.

Tento stát exportuje nejen své zbraně, ale i své nejagresivnější občany, ať už jako řadové vojáky nebo zaměstnance soukromých armád. Aspoň tak trochu sníží střelbu v ulicích svých vlastních měst.

Tento stát je však hrozbou i z dalších důvodů, které jsou daleko horší, než většina tuší.

Důvody, které mne k podobným tvrzením vedou:

Jak nám prozradil náš čelný bankéř z ČNB Vojtěch Benda, zlato je jen mýtus a zlatý poklad, je jen "talisman". A tak tomu určitě je. Bankéři mají v naší době vždy poslední slovo.

Snad tím naše bankovní špička nepotvrzuje konspirativní teorie o 8 000 tunách zlatých rezerv FEDu ve Fort Knox, kam pro jistotu nepouští na kontrolu ani komise z Kongresu? Tyto teorie o nich tvrdí totéž a navíc dodávají, že ve Fort Knox se spíše než zlato, skladují „technologie UFO“. Bylo by zajímavé, kdyby to byla pravda. Obavám se, že není. Reverzní „UFO technologie“ totiž nezachrání globální rezervní měnu, US-dolar.

Zlato je jen "fetiš", říká dále pan Benda a má určitě pravdu, jak se můžeme přesvědčit pohledem na prsty, krky a uši našich bližních. Kdyby vám nějaký nekonspirativní finanční expert tvrdil, že z 50 dolarů je pouze jeden kryt reálným zbožím, které si můžete za ten dolar koupit, nevěřte mu pro klid své duše.

„Finanční průmysl“ USA funguje na „Ponziho schématu“, který u nás známe jako "letadlo". Zajištuje přitom 30% HDP USA.  Vzpomínáte na Futurum Aurum? Jak vysoký je státní dluh USA si můžete zjistit snadno. Jak a čím je pokryt si můžete domyslet.

Měny téměř všech států si ukládají své rezervy v dolarech (jako naši občané, kdysi ukládali své rezervní peníze ve Futuru Auru). Pokud státy nějaké rezervy mají. Někdy jsou to jen dluhy, ale ty jsou také v dolarech.

V 19. století, když klient přišel do banky vyměnit papírky za zlato, dostal ho. Když jich přišlo najednou víc, při tzv. runu na banku, střelil se bankéř do hlavy.

Když teď přijde stát, který se bude dožadovat od USA nějakého ekvivalentu za své rezervní dolary, vyvolají v něm Amíci „demokratickou“ revoluci, uvalí na něj sankce, či ho rovnou vybombardují.

Důvěra v peníze je důvěra v bankéře. Jak dlouho budou ostatní státy důvěřovat USA, kde je zpochybňována jejich hlava, kde snad už probíhá občanská válka?

V dobách, kdy ještě zlato nebylo pro banky talismanem, hrozila bankám finanční panika, že šťastní vlastníci papírků poběží do banky, aby za papírky talisman vyměnili.

Tomu se už současný "finanční průmysl" (ve skutečnosti jen tisk papírků nebo ještě spíš prohánění nul a jedniček okolo světa spojený se spekulacemi a nafukováním finančních bublin), úspěšně vyhnul. Na jak dlouho?

Zlato je talisman, talisman, který se ztratil. Ani práce už není předpokladem živobytí, platnosti bankovek, jak to na nich stálo za socialismu. Vypravujte však o tom zřízencům "humanitárních neziskovek" nebo komparsistům a hejlům pravdy, lásky i minorit, které něco takového neznají!

Hrozba finančního kolapsu je aktuální a vzrůstá, i když nebudete chtít za své papírky zlato. Co se stane, až budete chtít za papírky rohlíky v obchodě? Co myslíte, když finanční velmoc, která kontroluje globální finance, má své papírky zbožím pokryty z 2%?

Jaký závěr z toho - alespoň pro mne - plyne? Důvěra v dolar bude trvat tak dlouho, pokud bude dolar fungovat jako globální reservní měna. To by mohly garantovat sankce, převraty, bombardování.

Závěr je jen jeden: jediné krytí dolaru poskytuje US Army. Jak dlouho se na ni velmoc může spoléhat? V mimozemské technologie nebo smlouvu s UFO nevěřím.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama