Mgr. Petr Trombik

Bezpečnostní expert
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2017 17:18:57

Odkud vítr vane aneb zmatení současných elit

Odkud vítr vane aneb zmatení současných elit

Bývaly časy, kdy naše politické „elity“ čekaly na to, jaký vítr povane z Kremlu. Nyní mají Kreml také ve svém hledáčku, ale co se větru týče, orientují se pro změnu na zámoří

Stačí sledovat pohyby té části „elit“, těšících se "mezinárodnímu respektu" (Brusel, Berlín). Nevěda, co bude dál, jde jim dnes hlavně o to, jak se maximálně vymezit vůči Zemanovi, Babišovi či Okamurovi. Pokud tyto „elity“ národa, jak by je označil pater Halík, nevyhrají, nikdy se s tím nesmíří. Dopadnou-li říjnové volby jejich porážkou, v což upřímně doufám, můžeme očekávat podobný scénář, jako ve Washingtonu - destabilizaci společnosti zpochybňováním výsledků voleb a vůbec celé demokracie. A nenechají toho, dokud nebude jasno i tam.

Současná politbyra, a teď jich máme zdánlivě víc než za komunistů, jsou zmatená, tak jako bývala komunistická nomenklatura zmatená při změnách v Kremlu. Co s námi bude, starali se soudruzi, až zvítězí ten nebo onen soudruh v Kremlu a teď je tady zase problém, zda zvítězí washingtonská bažina nebo Trump.

Zeptejte se Peheho. Z americké ambasády lokálním poskokům nepřichází žádné signály, ani kouřové!

Naše „elity" si kladou otázku, zda supervelmoc není jen banánová republika, kam si Rusové dosazuji prezidenta, jakého chtějí. Vždyť USA mají 17 rozvědek, co ti kvalifikovaní a zkušení odbornici dělali na obranu demokracie před Putinem? Snad neměli plné ruce práce s revolucemi všech barev, květin, ročních období atd. v jiných státech? Koho dřív bombardovat? Severní Koreu, Venezuelu, Irán, Sýrii, Lybii, Irák, Afghánistán? Někde se už bombarduje za demokracii déle, jinde je už vybombardována.

Jen Rusko a Čínu nebombardovat, to by mohly bomby dopadnout i na severní Ameriku... Říkávalo se přece, že v USA se žádná revoluce nemůže konat, protože tam není US ambasáda. A teď tohle. Snad to není po 150 letech další občanská válka, i když policie už letos zastřelila pár set lidí a ve vězeních sedí čtyřikrát víc vězňů na 100 000 obyvatel než v komunistické Číně! Není už na čase zasáhnout? Do jaké vlajky se zabalí pan Kalousek?

Nicméně „naše elity" mají problém: Jak a kam budeme kormidlovat, když se nám lodivodi perou na můstku? A kde budeme kotvit? Na volebních billboardech sice stojí psáno, kde je naše místo, ale můžeme si ho, my suchozemci, vybírat?

Zde, okolo Řípu, žijeme už víc než tisíc roků. Nějaký Bělobrádek, Fiala či Kalousek nás přemisťovat nebudou. To naposledy navrhoval jisty Reinhard Heydrich, prý až do Patagonie, což je také na západě a kormidlování by dalo hodně práce.

Tady jsme doma a tady zůstaneme. A budeme to my, kdo určíme, zda tu s námi smí žít i někdo další. Žádný Brusel, Berlín, Washington. Proto jsem rád, že stoupá ve veřejnosti podpora politiky Tomia Okamury a jeho SPD a je mi ctí, že mohu kandidovat za stranu, která je mi nejbližší jak svým programem odporu vůči masové migraci, islámu či EU, tak důrazem na principy přímé demokracie.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama