Mgr. Petr Trombik

Bezpečnostní expert
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.01.2018 10:32:14 - Aleš Máca

Etalony zla a ikony dobra

Dobrý den. Děkuji Vám za Váš článek, je příjemné vidět, že se někdo zabývá Kambodžou z trochu jiného úhlu, než je turistika. Chtěl bych Vás požádat o revizi Vašeho článku.

Na několika místech článku naznačujete, že masové popravy Rudých Khmerů, jak je známe, nejsou technicky možné, že se vlastně jedná o jakýsi mýtus. Něco takového podle mě není na místě (pokud tedy nemáte k dispozici lepší informace, než my všichni ostatní). Jako příklad za všechny uvádím tento odstavec:

"Nevěřím, že čtvrtinu populace, téměř všechno obyvatelstvo metropole, by dokázal pobít jeden sorbonský intelektuál s partou mladistvých, kteří si říkali Rudí Khmérové. Nejvíc obětí má na svědomí hladomor opuštěných obyvatel metropole. Kambodžských elit."

Hladem či nemocemi tehdy skutečně zemřely statisíce lidí. Podle nalezených ostatků však bylo více než milion lidí popraveno. Ani mně se nechtělo věřit vlastním očím, když jsem studoval, co se tehdy dělo. Ve snaze zachovat pravdivost článku byste měl zvážit revizi.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.