Mgr. Radek Holomčík

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2020 6:53:00

Na špatných základech lze stavět jen špatná rozhodnutí

Na špatných základech lze stavět jen špatná rozhodnutí

Nechceme jenom přihlížet dalšímu hazardování s budoucností státních lesů ČR a lesnictvím jako takovým.

Vyzýváme proto premiéra Babiše, aby zasáhl do přípravy „Strategie rozvoje Lesů ČR, s.p. na období od 1.9.2019 do 31.12.2024“ a uložil ministru zemědělství dopracování dokumentu.

Podle našich analýz totiž dokument obsahuje řadu podstatných chyb a nesrovnalostí, které v hospodaření Lesů zapříčiní hluboké ztráty.

Strategie zamlčuje řadu podstatných skutečností. Některé příčiny problémů jsou navíc vysvětleny jen nedostatečně a někde vysvětlení zcela chybí. Jde třeba o manipulativní popisy příčin eskalace kůrovcové kalamity, příčin extrémního propadu cen dřeva a v důsledku i propadu podniku do hlubokých ztrát.

„Na nekorektním popisu příčin problémů Lesů ČR nelze stavět kvalitní strategická a koncepční rozhodnutí. Na špatných základech lze stavět jen špatná rozhodnutí, kterých bylo v Lesích ČR v posledních letech učiněno nespočet. Výsledek vidíme. Vyzýváme proto předsedu vlády, aby ministru zemědělství uložil dokument řádně dopracovat a umožnil jeho projednání i na Podvýboru pro lesní hospodářství,“ komentuje strategii náš poslanec Radek Holomčík, který se tématu dlouhodobě věnuje a připravuje obsáhlý materiál s detailním popisem výhrad a připomínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama