Mgr. Radek Vondráček

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2021 7:35:00

Nejsem člověk, který by lhal, vymýšlel si

Nejsem člověk, který by lhal, vymýšlel si

Komentář na facebookovém profilu k spekulacím o návštěvě prezidenta Zemana

 Musím reagovat na šířící se spekulace a zavádějící zprávy ohledně mé návštěvy prezidenta Miloše Zemana v pražské ÚVN. Velmi mě mrzí, co událost rozpoutala.

Pozval mě sám pan prezident prostřednictvím pana kancléře a já byl přesvědčený, že je vše řádně zkonzultováno s nemocnicí i ošetřujícím lékařem. U vstupu mě vyzvedla ochranná služba Policie ČR. Miloš Zeman mě hned zdravil a zval dál. Že tomu nepředcházela konzultace s lékaři, mě následně překvapilo. A upřímně, vás by napadlo, že v Ústřední vojenské nemocnici je možné se k panu prezidentovi dostat bez vědomí lékařů? Celá situace mě mrzí, byla to chyba a chápu rozladění vedení ÚVN. I když ředitel nemocnice jistě ví, že to není o mé osobě, tak přesto se jemu i dalším ošetřujícím lékařům omlouvám.

Také bych chtěl podotknout, že to nebyla primárně návštěva Radka Vondráčka za Milošem Zemanem, ale jako předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky jsem navštívil prezidenta republiky a cílem mé návštěvy byl ústavní akt rozhodnutí prezidenta republiky o svolání zasedání Poslanecké sněmovny. Pan prezident mi osobně potvrdil, že nechtěl nechat marně uplynout lhůtu, zasedání svolá na 8. listopadu, a následně svolání vlastnoručně podepsal.

Mrzí mě ale i to, že je zpochybňováno, jestli jsem vůbec u pana prezidenta byl, mluvil s ním a jestli svolání zasedání vážně podepsal on. Nejsem člověk, který by lhal, vymýšlel si. Navíc z respektu k panu prezidentovi, jeho úřadu, ale i veřejnosti bych si nic takového nikdy nedovolil.

Zároveň musím zdůraznit a ohradit se proti tomu, že bych kdy komentoval zdravotní stav pana prezidenta. Nejsem lékař. Nic takového mi nepřísluší. Proto jsem to ani nedělal a všechny takové dotazy jsem s ohledem na přání pana prezidenta odmítal. Popsal jsem pouze, jak na mě působil, a krátce i to, o čem jsme se spolu bavili. Jsem přesvědčený, že má na tyto informace veřejnost právo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama