Mgr. Radko Martínek

  • Pardubický kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2010 16:00:19

O dotacích nemocnice nerozhoduje

O dotacích nemocnice nerozhoduje

Reakce na článek „Nemocnice váhá, zda firmám nechá 80 milionů“ o evropských dotacích pro pardubické kardiocentrum.

Nemocnice určitě nerozhoduje a nebude rozhodovat o tom, jestli soukromé subjekty působící v nemocnici získají nebo nezískají 80 milionů korun z evropských fondů. V podmínkách vyhlášeného grantu je, že mohou požádat všechny tři subjekty samostatně, což ovšem neznamená, že finanční prostředky na vylepšení skutečně získají.

Výzva stanovuje přísná kriteria a specifikace přístrojů, do kterých se žadatel musí vejít. Navíc Pardubická krajská nemocnice podává žádost společně s Fakultní nemocnicí Hradec Králové, tedy musí dojít ke koordinaci postupu. Ředitel PKN Josef Šimurda má od kraje jasné pokyny, že musí připravit kvalitní, řádně podloženou žádost projednanou s FN Hradec Králové tak, aby byla co největší šance získat finanční prostředky v nejvyšší možné míře.

Pokud se týká jednání se soukromými společnostmi, vedení nemocnice má od kraje plnou důvěru a zároveň odpovědnost, aby jednalo v zájmu nemocnice a jejích pacientů. Vyhodnocení toho, na co a za jakých podmínek budou moci soukromé společnosti žádat, je především v jejich zodpovědnosti a poté v koordinaci s PKN a FN. Ale už prostý fakt, že fakultní nemocnice může získat maximálně 80 milionů korun, zatímco nižší pracoviště v krajské nemocnici teoreticky 120 milionů korun, svědčí o tom, že praktická možnost získat tuto částku celou je málo pravděpodobná. Konkrétní postup je potřeba pečlivě zvážit a zkoordinovat. V žádném případě však nemůže znamenat, že by řádně nezdůvodněné a nepřiměřené požadavky měly způsobit, že PKN dostane nižší dotaci, nebo nedostane dotaci žádnou.

V tom je zodpovědnost, ale také rozhodovací pravomoc Pardubické krajské nemocnice.

Radko Martínek, hejtman Pardubického kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama