Mgr. Šárka Jelínková

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2020 5:40:00

Lidská solidarita a ochota dokážou pomoci více než kdejaká opatření

Lidská solidarita a ochota dokážou pomoci více než kdejaká opatření

Senátorky a senátoři vybrali 400 tisíc korun. Nakoupí za ně ochranné pomůcky proti koronaviru.

Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí zahájil v pátek sbírku na nákup ochranných pomůcek a zdravotnických přístrojů v souvislosti s epidemií koronaviru. K dnešnímu dni vybrali částku 400 tisíc korun. „Ukázalo se, že lidská solidarita a ochota dokážou pomoci více než kdejaká opatření. Proto jsme se zapojili do sbírky Senátu. Věřím, že naše peníze pomohou tam, kde je to potřeba,“ říká s potěšením první místopředsedkyně KDU-ČSL Šárka Jelínková. „Původně jsme chtěli vybrat 1 milion korun za celý Senát. Jsem hrdá na náš klub, že jsme téměř polovinu zvládli vybrat v našem týmu,“ dodává.

„Chceme tyto peníze rozdat během jednoho měsíce, teď je to nejvíc potřeba. Je vidět, že našim senátorkám a senátorům nejsou cizí osudy lidí v jejich okolí během koronakrize,“ pochvaluje si vybranou sumu a nasazení senátorek a senátorů předseda senátorského klubu Petr Šilar. „Díky koronaviru a svízelné situaci se v celé zemi nastartovala vlna solidarity a my jsme rádi její součástí,“ doplňuje ho Miluše Horská, která je místopředsedkyní Senátu Parlamentu ČR.

Vybrané peníze poputují v regionech do nemocnic a ostatních zdravotních a sociálních zařízení. Senátor Jiří Carbol pošle peníze Nemocnici Frýdek-Místek, jeho kolegyně Jitka Seitlová podpoří Nemocnici Hranice nebo Charitu Přerov a Václav Hampl plánuje dát peníze na sociální a nemocniční služby v centru Prahy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama