Mgr. Simeon Popov

zastupitel MČ Praha 3
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2016 0:09:09

Andrej Babiš již není vlastníkem!

 Andrej Babiš již není vlastníkem!

https://www.facebook.com/groups/882159441826826/

Dle výpisů z obchodního rejstříku se k 01.04.2016 výlučným vlastníkem akcií obchodní společnosti AGROFERT, a.s. stal Miroslav Kalousek. Redakce se marně snažila dnes zastihnout pana předsedu strany TOP 09, aby potvrdil tuto informaci a sdělil důvody této transakce. Rovněž se nepodařilo kontaktovat ani pana ministra financí Andreje Babiše. Poslanci z ústavněprávního výboru Parlamentu ČR podpořili dne 30.3.2016 společný návrh TOP 09 a ČSSD na omezení podnikání ministrů tzv. pod pracovním názvem “Lex Babiš”. Změna vlastníka akcií je nejspíše příprava na předčasné volby.
Předsedou představenstva byl jmenován Bohuslav Sobotka a předsedou dozorčí rady společnosti Simeon Popov. Dle sdělení předsedy dozorčí rady, k převodu akcií došlo z důvodů ukončení střetu zájmu pana Andereje Babiše a tím rovněž se zvyšuje snaha ukončit neustálé mediální útoky. Nový akcionář rozhodl, že po uzavření každého účetního roku bude 70% zisků z koncernu AGROFERT, a.s sloužit k snížení státního schodku, 10% zisku bude věnováno panu prezidentu k zajištění jeho potřeb a zbylý zisk půjde do rozvoje obchodních společností ve skupině, za účelem zvýšení příjmů. Všechny obchodní společnosti ve skupině AGROFERT tedy mají dnešním dnem nového vlastníka a dle sdělení předsedy KDÚ-ČSL pana Pavla Bělobrádka, již odpadly důvody pro schválení speciálního zákona „Lex Babiš“ a s největší pravděpodobností návrh nebude předložen k projednávání. Rovněž bylo ukončeno vyšetřování projektu Čapí hnízdo, zakázky České pošty s.p. (AGROTEC a.s.) nebo zakázky Duslo Šala na Slovensku.
Zdroj ČTK
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama