Mgr. Simeon Popov

zastupitel MČ Praha 3
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2016 17:05:52

Přůšvih na statku

Přůšvih na statku

http://archiv.ihned.cz/c1-65211050-jak-klapou-babisovi-capi-luxusni-farma-se-turistickou-atrakci-nestala-slouzi-hlavne-k-firemnim-vecirkum

Farma jako atrakce pouze pro bohaté a velké firmy spřízněné s AGROFERTem. Udělat si výlet sem na tuto farmu průměrnou rodinu přijde pěkně draho! Jedinou atrakcí je pouze malé ZOO a ministr financí Andrej Babiš. Pokud si to spočítáme, tak náklady na víkendový pobyt pro 4 člennou rodinu budou celkem ca 29.600,- Kč (2 x 4.000,-Kč a 2 x 2.000,-Kč oběd-večeře jeden den plus 8.800,-Kč čtyřlůžkový pokoj jeden den; to vše násobíme dvěma nocemi). Odhlédnu od toho, že nejen průměrná rodina na tento výlet nebude mít, ale ani 1,2 mil. lidí, kteří mají příjem hluboko pod hranicí celostátního průměru.

Fungování ODS a ČSSD v letech 2007-2009? Petr Bendl (ODS): V srpnu 2008 se rozdělovalo půl miliardy korun, ale z šedesáti žadatelů uspělo jen šest projektů. Kromě Čapího hnízda to byl například wellness park luxusního hotelu Chateau Mcely, multifunkční areál s golfovým hřištěm Resort Zduchovice nebo lyžařské centrum Monínec patřící firmě Trigema.Kontroly všech dotací udělených v Bendlově éře nařídil začátkem roku 2008 jeho nástupce v hejtmanském křesle David Rath (ČSSD). "Neshledali jsme ale nic, co by nás opravňovalo tento běžící projekt zastavit," říká dnes Rath. V této souvislosti je zajímavé, že hlavním dodavatelem Farmy Čapí hnízdo byla stavební firma BAK, která podle soudu figurovala jako "křoví" ve zmanipulovaném výběrovém řízení na rekonstrukci zámku Buštěhrad. Právě tento zámek odstartoval aféru, na jejímž konci byl vloni Rath − zatím nepravomocně − odsouzen za korupci při rozdělování veřejných zakázek ve středních Čechách.

Takže k tomu asi tolik! Babiš křičel na volebních mítincích (a i teď), že všetci kradnú a jsou zkorumpovaní, ale nějak zapomněl zmínit, že u toho byl taky!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama