Mgr. Simeon Popov

zastupitel MČ Praha 3
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2016 23:30:05

Zoufalá obrana ANO a sílící kuráž socialistů

Zoufalá obrana ANO a sílící kuráž socialistů

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/socialni-demokrate-se-rozhodli-jit-proti-babisovi-podpori-za/r~51820c1eed1e11e59e52002590604f2e/ http://svobodneforum.cz/stropnicky-o-capim-hnizde-je-to-jako-vycitat-blondyne-ze-neni-bruneta/

„Stabilita není prázdné slovo, ale je to i hodnota, která se projevuje v klidnějším ekonomickém prostředí a prostředí pro podnikatele a nezdá se mi úplně racionální teď řešit nějakou záležitost, která se třeba jmenuje Čapí hnízdo,“ řekl dále Stropnický. Podle něj dění nelze vnímat jinak než účelově. Stropnický prohlásil, že v době sestavování vlády všichni věděli, jak se vláda sestavuje a s kým. 
Pane Stropnický, tak to určitě! Jak z průšvihu vyklouznout? Je nutné vše zbagatelizovat a říkat, že jsou důležitější věci na řešení. Rovněž je nutné používat pitomé věty jako: "Všichni věděli, že má Babiš ty miliardy, že má ten AGROFERT, tedy v podstatě museli počítat s tím, že bude ve střetu zájmů, že v minulosti možná podváděl, že asi lhal a bude pravděpodobně lhát! Problém je ten pane Stropnický, že pan Babiš sliboval odstranit nemehla a korupčníky, ale jak jsme teď svědky, dosadil ještě větší nemehla a možná ještě větší zloděje?

Předsednictvo ČSSD se na pátečním večerním jednání dohodlo, že podpoří novelu zákona o střetu zájmů, která omezí podnikání členů vlády. "Doporučili jsme našim poslancům, aby hlasovali pro program mimořádné schůze. Kauza Čapí hnízdo poškozuje vládu. "Člen vlády si v demokratické společnosti musí vybrat mezi privátním podnikáním a službou státu. Média mají byt nezávislá, musí politiky kontrolovat ne být loajální součástí jejich podnikatelských struktur," stojí v usnesení.

Chválím lidovce, ale hlavně sociální demokracii! Domnívám se, že pokud jim odhodlání vydrží a dojde k schválení zákona o střetu zájmů, tak je to správný směr, jakkoli budeme polemizovat, že je to omezování určitých svobod. Prostě, kdo chce doopravdy a čestně hájit veřejné zájmy a pracovat pro občany, pak by mu nemělo dělat problém se zbavit určitého vlivu v soukromé sféře, i pochybnost je totiž velkým problém. 

"ČSSD a lidovci nemají důvod z vlády odcházet, protože vláda je poměrně populární, v zemi panuje ekonomický růst a obě strany mají možnost prosazovat hodně ze svého volebního programu." Zde průzkumy říkají něco jiného, popularita je velice nízká! 

Více se dozvíme až 23.3., tj. jak vážně to myslí Sobotka a Bělobrádek a pak nejbližší měsíce ukáží, co se stane se zákonem o středu zájmů, aby nakonec nedopadl jako zákon a registru smluv!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama