Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2016 12:14:45

Mechanické zvyšování pokut považuji za problematické

Mechanické zvyšování pokut považuji za problematické

Z aktuálních návrhů změn, které představilo ministerstvo dopravy, odmítám plošné a mechanické zdvojnásobení výše pokut za dopravní přestupky.

Částka by se nově v některých případech mohla vyšplhat až na 150 000 korun. Udělení takové pokuty by mohlo být pro nízkopříjmové spoluobčany likvidační a namísto výchovného efektu, který má podle mého přesvědčení pokuta také obsahovat, uvrhne tyto lidi pouze do těžko řešitelné dluhové pasti. Takový efekt ale zcela jistě nově navrhovaná opatření mít nemají.

Jsem přesvědčen, že ve věci zvýšení pokut  je nutné diskutovat o sociální brzdě tak, aby sankce nebyly pro některé občany primárně likvidační. Jednou z možností řešení, která bezproblémově funguje v některých okolních státech, odstupňovat výši pokut na základě platových poměrů pachatele. Tak bude naplněn smysl opatření, tedy citelné potrestání pachatele bez nutnosti ohrožení jeho životní existence.

O návrzích ministerstva dopravy je proto nutné vést detailní diskusi v rámci koalice. Za ČSSD si podporu mechanického zvýšení pokut bez jakýchkoli sociálních limitů nedokážu představit.

Stanislav Huml, poslanec ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama