Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2016 7:38:00

Opravdu vám bude chybět, když neuvidíte podobnou prasečinu na ulici?

Opravdu vám bude chybět, když neuvidíte podobnou prasečinu na ulici?

Stanislav Huml na Facebooku

V roce 2005 jsem odmítl s odkazem na svobodu projevu potrestat podřízeného policistu. Nadřízený pak potrestal i mne. Šlo o kritická slova na nákup luxusních Fordů Mondeo pro dálniční policii. Tvrzení bylo toto: „Mám obavy, že pistolí prodřeme kožené sedačky, jsou to vyhozené peníze". Dva roky jsme odolávali tlaku, šikaně a nakonec jsme čtyři proti své vůli, ale na vlastní žádost odešli. Na mou argumentaci, že platí Listina základních práv a svobod a i policista je občan, mi ředitel Středočeské policie Ladovský odpověděl - a ty si myslíš, že LZPS platí? Myslím a vždy za to budu bojovat. Soudy všechny navršené tresty zrušily. A museli jsme to hnát až k soudu, protože i Policejní prezident JUDr. Kolář byl ochoten vydat v odvolání rozhodnutí, které bylo soudem označeno za nicotné.

Tím prezentuji, že svobody slova si vážím, vážil jsem si ji vždy a vážit budu. I ona má své mantinely. Jsou to pomluva, křivé obvinění a urážka. Při jednání u soudu si nelze dovolit k soudci zvedat hlas, chodit do síně s pokrávkou hlavy a když mluvíte k soudu, musíte vstát. Jsou daná pravidla. Pokud jsou porušena, jsou vymahatelná. Soud také můžete kritizovat. Napíšete odvolání, stížnost, podáte žalobu, když soudce pochybil a způsobil škodu. Přesto mu nemůžete sprostě nadávat při výkonu jeho pravomoci.

Prezident je symbol nás všech. Je podrobitelný kritice, je legitimní se s ním přít a vytýkat mu nevhodné chování. Je přípustná karikatura, humor a jakákoliv jiná diskuse včetně politické kritiky. Podepsali jsme návrh, že trestné má být hanobení. Je to pojem trestnímu právu známý. Není to nic z výše popsaného. Z poslední doby si naplnění skutkové podstaty tohoto tr. činu umím představit akci, kdy na exkrementu byla Prahou nesena hlava Miloše Zemana t.č. prezidenta ČR. Opravdu vám bude chybět, když při schválení tohoto ustanovení neuvidíte podobnou prasečinu na ulici? Buď si to autoři rozmyslí nebo policie na první křižovatce zakročí. Vnímali byste to jako omezení svobody projevu?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama