Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2017 12:57:00

pana Babiše je politická, u pana Faltýnka určená k soudu

pana Babiše je politická, u pana Faltýnka určená k soudu

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 9. 2017 k žádosti o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Andreje Babiše a poslance Jaroslava Faltýnka

 Jenom bych kolegu Faltýnka upozornil, že to, co leželo na stole, byl v podstatě popis skutku a na tom už se nedalo změnit nic, protože podle pravidel musí být ten skutek přesně popsán při vydávání. Takže hlasování potom bylo vydat nevydat. V podstatě o ničem jiném se nehlasovalo. Měnit nějaký slovosled, abychom změnili obsah skutku, který musí být ztotožněn přesně s tím, o co policie žádá, to bylo bezpředmětné.

Jinak vaše řeč obou byla dobrá. Ale je to řeč u pana Babiše politická, u pana Faltýnka určená k soudu. Mandátový imunitní výbor ani Poslanecká sněmovna opravdu není soud. A my nemůžeme posuzovat subjektivní stránku, důkaz po důkazu, smlouvu po smlouvě, tři a půl tisíce stránek a vrtat se v tom. Subjektivní stránku, až bude jednou posuzovat soud a psát rozhodnutí, nebo rozsudek, tak to bude možná na deseti stránkách a bude se to řešit půl roku, neli rok u soudu.

Nezlobte se na mě, to není účel ani mandátového imunitního výboru ani Poslanecké sněmovny, aby vás soudila. Proto dobrá řeč, ale jak říkám, určená soudu, nikoli nám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama