Mgr. Tereza Hyťhová

  • PRO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2021 13:57:00

Švýcarsko a covid vs. Česká republika a covid

Švýcarsko a covid vs. Česká republika a covid

Komentář na facebookovém profilu k opatřením proti šíření koronaviru ve Švýcarsku a u nás

 Před pár dny jsem navštívila Švýcarsko. Všichni známe Švýcarsko jako velice vyspělou a ekonomicky stabilní zemi. Co se týče covidu, tak Švýcarsko má narozdíl od ČR covid pasy. To je aplikace, s kterou můžete navštěvovat restaurace, kulturu, sportovní zařízení apod. Je to aplikace, která vám po dvou dávkách očkování nebo po negativním testu vygeneruje QR kód, s kterým se MUSÍTE U VSTUPU DO VŠECH zařízení prokázat.

Pokud váš QR kód není platný - nemůžete sedět v restauraci uvnitř, ale pouze ve venkovních prostorech. Odpovědnost je zde na provozovatelích, kteří by jinak zaplatili tučnou pokutu. Narozdíl od ČR Švýcarsko nikdy nemělo dlouhou dobu zavřené školy a úplné lockdowny.

V listopadu proběhne ve Švýcarsku referendum, kde si občané mohou zvolit, jestli chtějí všechna covidová opatření zrušit, či ne. Zatím to podle předběžných průzkumů vypadá, že přes 60 % lidí chce covidová opatření zachovat.

My zde sice nemáme covid pasy (Sněmovna přes kritiku neprojednala), ale máme zde od 1. 11. také povinnost prokazování se testy či očkováním (v papírové formě) či QR kódem v mobilní aplikaci Tečka. Opět se nad naší svobodou stahují mračna. Jak dlouho ještě? Jak dlouho tohle bude trvat?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama