Mgr. Tereza Hyťhová

  • PRO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2021 23:31:00

Vážený pane premiére, nevydírejte nás

Vážený pane premiére, nevydírejte nás

Projev na 83. schůzi Poslanecké sněmovny 11. února 2021 k návrhu na vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny s prodloužením doby nouzového stavu

 Děkuji, pane předsedající, za slovo.

Já bych tady chtěla mluvit za Trikolóru. Naše stanovisko přednese samozřejmě náš předseda Václav Klaus. Ale tohle moje vystoupení bude mířeno přímo k panu premiérovi Babišovi, který je bohužel tady nepřítomný.

Vážený pane premiére Babiši, vážená vládo, s hrůzou jsem si včera přečetla vaše vyjádření, kde jste řekl: Kdo dnes nepodpoří prodloužení nouzového stavu, tak bude zodpovědný za mrtvé. Vaše slova mě opravdu velmi šokovala. V tom případě tomu totiž lze rozumět tak, že těch předešlých x měsíců nouzového stavu, který jsme zde měli, a za tu dobu zemřelo s covidem, říkám schválně s covidem, ne na covid, zemřelo přes 17,5 tisíce lidí, máte na svědomí vy. Je to tak, že jste za to tedy zodpovědný vy? Nebo jak tomu tedy máme rozumět?

Pane premiére, prostřednictvím pana předsedajícího, nevydírejte nás těmito vašimi slovy. Z pozice vládního činitele, předsedy vlády, premiéra jde opravdu o velmi skandální výrok. Chtěla bych vás tedy tímto požádat, abyste se za tento svůj výrok nám všem omluvil. A dále bych vás chtěla požádat, abyste se do budoucna takových výroků a jim podobných zdržel.

K nouzovému stavu se naše stanovisko Trikolóry nezměnilo a nezmění. Živnostníci nemohou pracovat, děti nechodí do školy a omezuje se tady pohyb. Žádné konkrétní řešení tady dodneška nebylo nám dané. Živnostníci zkrátka nemají peníze, děti ve školách nejsou. Řešení na dohled není. Proto my nouzový stav nemůžeme podpořit a nepodpoříme ho.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama