Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2020 21:42:00

Nová pravidla pro cestování

Nová pravidla pro cestování

Komentář na facebookovém profilu k novým pravidlům cestování.

Od pondělí 9. listopadu 2020 začnou platit nová pravidla pro cestování – jak českých občanů do zahraničí, tak cizinců do ČR.

Důvod: chtěli jsme od jara jednotná pravidla v celé EU, tohle je první krok.

Negativní vývoj situace v Evropě znamená, že všechny evropské země s výjimkou Vatikánu, budou od pondělí minimálně oranžové.

ORANŽOVÉ STÁTY: Cestování je volné, dlouhodobí pracovníci  ale musí při návratu do ČR cestovat s testy (nejedná se o pendlery, ale třeba sezonní zaměstnance). Patří sem aktuálně: Německo, Estonsko, Litva, Lotyšsko, Dánsko, Finsko, Švédsko, Norsko, Island, Kypr, Řecko.

ČERVENÉ STÁTY: Platí povinnost nechat se otestovat při cestě zpět do ČR pro všechny, kteří v červené zemi stráví více než 12 hodin + povinné testy pro cizince přijíždějící do ČR; bude třeba také vyplnit formulář pro hygienu.

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky nadále nedoporučuje cestovat mimo nezbytné důvody.

Podrobnější informace najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama