Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2019 14:01:00

Velká Británie zůstane pro ČR významným partnerem i po svém odchodu z EU

Velká Británie zůstane pro ČR významným partnerem i po svém odchodu z EU

Ministr Petříček jednal v Londýně s britským ministrem zahraničních věcí Huntem.

Ministr zahraničních věcí ČR Tomáš Petříček zavítal na závěr své dvoudenní návštěvy Velké Británie do Londýna, kde jednal s britským ministrem zahraničních věcí Jeremy Huntem. Šéf české diplomacie dále vystoupil s přednáškou v Královském institutu mezinárodních vztahů Chatham House.

Hlavními tématy jednání ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka s britským protějškem Jeremy Huntem byly ochrana českých a britských občanů po brexitu, aktuální vývoj ve vystoupení Velké Británie z EU či budoucí spolupráce v oblasti bezpečnosti. „Velká Británie zůstane pro ČR významným partnerem v řadě oblastí i po svém odchodu z EU. Za prioritní považujeme vedle bezpečnosti také rozvoj spolupráce v oblasti kulturní a školské výměny,“ uvedl po jednání ministr Petříček.

Šéf české diplomacie dnes také vystoupil na půdě Královského institutu mezinárodních vztahů Chatham House s přednáškou na téma budoucí bezpečnostní spolupráce mezi EU a Velkou Británií po brexitu. „Považuji za klíčové, aby se Velká Británie i po brexitu účastnila misí a operací EU v rámci společné bezpečnostní a obranné politiky,“ řekl ve svém projevu ministr zahraničních věcí.

Na závěr své návštěvy přijal ministr Petříček pozvání do diskuzního pořadu BBC Hard Talk.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama