Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2020 11:49:00

Vládní speciál s humanitární pomocí zamířil do Číny

Vládní speciál s humanitární pomocí zamířil do Číny

V neděli 1. března 2020 v 5 hodin odletěl do Číny vládní speciál s humanitární pomocí. Na palubě českého letadla je 5 tun zdravotnického materiálu, který čínské straně na boj proti koronaviru zasílají kraje, města i soukromé firmy.

 Složení pomoci reaguje na požadavky čínských provincií, měst a univerzit, které mají v České republice své partnery. Mimo jiné jde o více než 780 tisíc párů rukavic, 43 tisíc roušek a respirátorů či 6 800 ochranných oděvů.

Dary shromáždily Kancelář prezidenta republiky, Pardubický kraj, Olomoucký kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Kraj Vysočina, nebo např. město Třebíč, ze soukromých firem pak například Škoda auto a.s.

„Jsem rád, že můžeme Číně takto pomoci, aniž bychom ohrozili sami sebe. Je zapotřebí solidarity, abychom společně tuto složitou situaci zvládli. Chci poděkovat všem přispěvatelům,“ řekl ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček.

Humanitární pomoc by měla dorazit do Pekingu podle plánu v pondělí 2. března 2020 odpoledne místního času. Čínské straně ji předá velvyslanec České republiky v Čínské lidové republice Vladimír Tomšík. První letadlo s českou vládní materiální pomocí odletělo do Číny z Vídně přesně před týdnem, let spolufinancovala Evropská komise.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama