Mgr. Václav Krása

Kandidát do Poslanecké sněmovny ve Stř. kr. za TSS.
  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2021 12:41:01

Lidé, začněte křičet!

Lidé, začněte křičet!

Reakce na demonstraci 10. 1. 2021 na Staroměstském náměstí v Praze, která konala pod heslem „Otevřené Česko“, zaměřená proti neustálému zavírání obchodů, služeb, škol a kulturních a sportovních zařízení.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

V neděli 10. ledna se na Staroměstském náměstí v Praze konala demonstrace pod heslem „Otevřené Česko“, zaměřená proti neustálému zavírání obchodů, služeb, škol a kulturních a sportovních zařízení. Účastníci požadovali ukončení zákazů, které nás všechny zatěžují a neumožňují nám normální život. Viníka vidí v politicích, protože COVID-19 je podle jedněch nesmysl, podle druhých neškodná chřipka a podle dalších stačí ochránit ohrožené skupiny a ostatní mohou bez zákazů v klidu žít.

Také mne štvou všechny ty zákazy a příkazy. Štvou mne především proto, že nevidím světlo na konci tunelu. Nouzový stav a zákazy všeho možného se jen dále a dále prodlužují. Na rozdíl od demonstrantů nevidím řešení ve zrušení zákazů a ponechání populace tzv. promořit. Ono totiž nejde chránit jen část obyvatelstva, protože potencionálně ohrožené skupiny není možné zcela oddělit od ostatních občanů. To prostě nejde. A potom je třeba mít na paměti, že každá velká epidemie si nejprve vybírá oběti mezi těmi nejslabšími, ale každý vir mutuje a je možné, že za nějaký čas si bude vybírat oběti i mezi lidmi, kteří se teď cítí bezpečně.

Jediné řešení je ochránit všechny občany, abychom byli všichni vůči koronaviru odolní. Jedinou cestou je očkování. A tady je potřeba křičet a případně i demonstrovat. Jak je možné, že nemáme dostatek vakcín a fungující systém očkování? Demonstranti ze Staroměstského náměstí by měli porozumět tomu, že je nutné pandemii porazit, protože se může stát nebezpečná všem. Vývoj viru ve Velké Británii, v Jihoafrické republice nebo v Brazílii jasně ukazuje, že epidemie není u konce a racionálně uvažující člověk nemůže věřit nesmyslným konspiračním teoriím, že koronavirus je výmysl mocných k ovládnutí lidstva.

Je však nepochopitelné a trestuhodné, že nejsme schopni si zajistit dostatek vakcín, abychom uchránili vlastní občany. Místo skutečného soustředění se na boj s COVID-19 se politikaří. Státy EU se rozhodly postupovat společně při nákupu vakcín a tento model selhal. Podezírám evropské politiky, že zvolený model nebyl veden myšlenkou ochrany občanů EU před koronavirem, ale měl deklarovat, že bez EU nejsme schopni si zajistit vakcíny. Oč jsou na tom lépe Britové, Izraelci, Rusové, ale dnes i Maďaři, kteří nemusí čekat, až jim někdo povolí nějaké množství očkovacích látek.

Ministr zahraničí pan Petříček se stará o nějakého pana Navalného a mainstreamová média mu přitakávají, místo toho, aby se snažil sehnat očkovací látky pro naše občany. Pro mne je v tuto chvíli pan Navalný druhořadým tématem, mne teď nejvíce zajímá, protože patřím do ohrožené skupiny občanů, kdy budu očkován. A za to bych šel i demonstrovat. Jsme pořád bombardováni zprávami, že někdo někoho „nespravedlivě“ zavřeli. Nikoho však nezajímá, že denně v naší zemi umírají desítky a stovky lidí zbytečně, protože přece z principu nemůžeme koupit vakcínu třeba od Ruska, Číny a dalších. Jejich plyn nám už tak nevadí. Chce se mi křičet, přestaňte politikařit a udělejte maximum pro záchranu svých občanů!   

Obrázek o uvažování v Bruselu si je možné udělat z reportáže v poledních zprávách na ČT 26. 1. 2021. Pan redaktor Lukáš Dolanský informoval, jak má EU možná nějaké nástroje na Pfizer, že nedodává dostatek vakcín. Stojí za to si poslechnout jeho slova, že několik politiků mu polohlasem sdělilo, že Izrael nakoupil vakcíny mnohem dráže. Mělo to vyznít tak, že jsme pašáci, že EU nakoupila levněji. Viz: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10253066674-zpravy-ve-12/221411012000126/  Jenže Izrael vakcíny má, my je nemáme! Je potřeba pochválit izraelské politiky, že si uvědomují, že jejich nejdůležitější úlohou je chránit svůj lid. Oni dobře vědí, že ekonomicky se jim to nakonec vyplatí a politicky také. My se budeme holedbat úsporností a možná prohrajeme mnohem víc. Lidé, křičte, chceme vakcíny proti COVID-19!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama