Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2018 6:34:00

Americká politika oddělování dětí nelegálních migrantů je zvěrstvo

Americká politika oddělování dětí nelegálních migrantů je zvěrstvo

Komentář na facebookovém profilu k americké migrační politice

Nezavírejme oči před žádnými zvěrstvy. Ani před těmi, co dělají spojenci. Americká politika oddělování dětí nelegálních migrantů je zvěrstvo. Je to týrání dětí. Je to způsobování nevratných škod na duších i psychice nevinných.

Odtržení malých dětí od rodičů a držení je v jakýchsi kotcích bez vysvětlení, bez odborné pomoci, bez odborné péče, je zvěrstvo. Já prostě nemám jiný výraz. Ta děcka nic neprovedla. Možná jejich rodiče. Nechť jsou ti souzeni. Ale co provedli ty děti? Proč jsou týráni, proč jsou trestáni.

Dokážete si představit, co se asi děje v hlavičce a srdíčku pětileté holčičky, kterou vezmou od rodičů a nechají ji zavřenou bez pomoci, bez vysvětlení, v drátěném kotci?

Kdokoli, kdo je schopen takto krutě chovat se k dětem, je do budoucna schopen asi všeho. Fakt nevím, kdo je za tohle vinen. A dokážu si představit, že odpovědnost hází jeden na druhého. Úředníci na zákonodárce. Zákonodárci na výkonné úředníky. A je mi to fakt jedno.

Tahle situace připomíná scénáře různých sci-fi příběhů, kterými začínají hrůzné totality.

Věřím v sílu americké demokracie, která se doufám velmi rychle vyrovná s jevem, který v civilizovaném světě nemá vůbec co dělat. A co víc, vezme si z toho poučení, aby se podobné věci už nikdy neopakovaly.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama