Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2019 22:41:00

Část populace nepovažuje kojení za “normální” věc

Část populace nepovažuje kojení za “normální” věc

Komentář na facebookovém profilu k postoji společnosti vůči kojení.

Nerad se vyjadřuju k věcem, které se stanou monolitním tématem facebooku, ale u “kojení v bance” udělám výjimku.

Vyjdu z toho, že péče o miminko je kromobyčejně náročnou věcí. Časově, psychicky i fyzicky. (Tedy i finančně, ale to je jiný příběh). Takže abych ještě rodičovi diktoval kdy a kde může či nemůže krmit svou ratolest, tak to by mě ani ve snu nenapadlo. Problém bude v tom, že já nevidím absolutně žádný rozdíl, jestli tatínek láduje do potomka přesnídávku, nebo maminka ratolest kojí. Vlastně trochu tam rozdíl je. Vždycky se malinko otřesu při tom zvyku maminek, olizovat od miminka oslintanou lžičku se zbytky vařené zeleniny.

No prostě myslím si, že část populace to tak nevidí. Že prostě kojení nepovažuje za “normální” věc. Změnu toho vnímání asi nelze druhým vnutit. Přikázat “teď budeš kojení vnímat jako normální věc.” Je to asi věc pocitová. Ale určitě by šlo požádat ty z Vás, kterým kojení na veřejnosti vadí, aby projevili alespoň dostatek tolerance. Určitě je pro maminku těžší neustále hledat čas a prostor pro nakojení svého potomka. Pro činnost, kterou děcko potřebuje několikrát denně. Než pro Vás jednou za čas překonat nepříjemné, či divné pocity, které možná v přítomnosti kojící ženy máte.

Takže než se stane kojení normální věcí, tak apeluju alespoň na toleranci. Za případné vyhovění mé prosby předem děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama