Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2020 21:32:00

Na konci provazu stojí zlo větší než je virus

Na konci provazu stojí zlo větší než je virus

Komentář na facebookovém profilu k opatřením vlády proti nákaze koronavirem.

Asi to nejde jinak. V téhle situaci se chovají rozumně opoziční politické strany, když se postavili za opatření vlády ve věci koronaviru. Kdo v tuhle chvíli zkusil kritiku, dostal naloženo. I od svých.

Dobře tedy. Dodržíme všechno, co vláda nařídila. Ať je to správně nebo ne, je to teď její odpovědnost. Nedělá nic extra výjimečného, tak není důvod její rozhodnutí ostentativně zpochybňovat, ignorovat či obcházet. Koneckonců tohle není situace, kdy by si kdokoli mohl říct, že přesně ví, co je správné a co ne. To ukáže čas.

Ale při tom táhnutí “za jeden provaz” alespoň já fakt nezapomínám, že na konci provazu stojí zlo větší než je virus. A to je Andrej Babiš. A hlavně, že on není ten, kdo by za ten provaz s námi táhnul. On maximálně podráží nohy odborníkům, kteří pro jeho vládu se snaží vymyslet to, co má naší zemi pomoc.

Sledovali jste tiskovku vlády? Slyšeli jste Andreje Babiše? Dozvěděli jste se od něj něco o tom, jak reagovat na opatření vlády? Co mají dělat rodiče? Co učitelé? Ne. Oznámil uzavření škol a na tiskovku ani nepozval ministra školství. Plaga je totiž odborník a Andrej ho nemá rád.

Za to jste se dozvěděli, jak on zachrání Česko, Evropu, celý svět. Jak on je nejlepší a spasitel. Žádná informovanost pro veřejnost v době krize. Jen brutální vlastní PR.

Že tahle asi nezbytná opatření tvrdě zasáhnou malé firmy a živnostníky? No zasáhnou. Že by se vláda zmínila o pomoci jim? Ani náhodnou. Andrej Babiš jako velkopodnikatel malé konkurenty nesnáší a už několik let dělá všechno, aby je zlikvidoval. Tak proč by jim teď v době krize nabídl pomocnou ruku. Zvlášť když všichni přeci pochopí, že teď všichni “musí něco obětovat”. Všichni, kromě jeho. On si jede dále jediné, vlastní PR.

No jo, opatření vlády respektuju. Budu se jimi beze zbytku řídit. Nehraju si na chytrolína, co by věděl najisto, co v téhle době je špatné nebo ne. Že však tahle opatření mají jednu zásadní slabinu, to vím jistě. Je jí Andrej Babiš. Zlý, neschopný chaot, který i v těhle chvílích velmi těžkých, myslí na jediné. Vlastní prospěch.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama