Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2020 15:38:54

Tolik vzývaná spolupráce V4 Česku škodí

Tolik vzývaná spolupráce V4 Česku škodí

Komentář na facebookovém profilu k chystané demonstraci spolku Milion chvilek pro demokracii, která se hodlá vymezit vůči politickému vývoji v Polsku a Maďarsku

Považuji se za pravicově smýšlejícího člověka. Přesto můj vztah k MM neochladl proto, že jdou do další demonstrace pod heslem "Nechceme jít cestou Maďarska a Polska" (viz).

Já současnou situaci v Maďarsku a Polsku považuji za odstrašující případ toho, kam se může vydat evropská stát. Přístup těchto zemí k právu, justici, nezávislosti médiím, lidským právům a dalším věcem je děsivý. Nemá nic společného s demokracií. A opravdu hodně moc nechci, aby se naše země dala cestou těchto dvou zemí.

A když jsem to nakousl, dokousnu to. Tolik vzývaná spolupráce V4 Česku škodí. Ano, jsou to nejbližší sousedé. Ale stavět evropskou spolupráci na paktování se s nejméně demokratickými režimy v celé Evropské unii, to je špatně.

Tak a je to. Správné heslo. Jestli je současná situace v Polsku a Maďarsku pro nás k něčemu dobrá, tak je to právě k demonstraci toho, do jakého průšvihu se dostaneme, když ztratíme vůli a chuť něco dělat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama