Mgr. Vítězslav Jandák

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2010 17:31:21

Bohužel už nejsme parlamentní demokracie

Bohužel už nejsme parlamentní demokracie

Řeč na 3. schůzi Poslanecké sněmovny PČR, 10. srpna 2010.

Vážená paní předsedkyně, vážený pane kolego, vážená vládo, děkuji mockrát. Já ani nevím, co jsem chtěl říct, ale když se tak dívám a celé to odpoledne vnímám, co se tady odehrává, tak mám dojem, že to je nějak špatně. Já bych poprosil novináře. Buďte tak laskaví a podívejte se do lavic vládní trojkolky. Nám jste vyčítali, že jsme minulé volební období na to kašlali, na tu Sněmovnu. Ale podívejte se, co dělají oni. To je ten nový druh politiky. Prosím, nerušit, buďte tak laskav. Já bych prosil, abyste viděli ten nový druh politiky, protože totiž opozice je velmi důležitá v parlamentní demokracii, ale my tu už bohužel nejsme parlamentní demokracie. My tady hrajeme jinou hru. A já mám takový pocit, že vy, a to, co tady říkám, směřuje především k vám, k reprezentantům demokratického tisku, byste měli informovat skutečně objektivně o tom, jak to je teď ve Sněmovně.

Dámy a pánové z vlády, k tomu, co tu předkládáte, bych vám chtěl říct, že nejsem ekonom. Jsem možná hloupý a bývalý komediant, někteří z vás vtipně dodají - i současný, ale já mám pocit, že pakliže na světě máme globální krizi z nadbytku a není odbyt, - za mnou je hluk a já prosím paní předsedkyni, aby ty pány utišila.

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová: Prosím o klid pro faktickou poznámku pana kolegy.

Poslanec Vítězslav Jandák: Vy jste za slušňáka, pane premiére, ale moc se nechováte slušně. Já bych chtěl říct jednu věc, víte. Všude na světě je logické, že když je něčeho moc, tak chtějí podnikatelé a chtějí všichni, aby se to mezi lidi dostalo, aby to koupili, aby ty stroje byznysu mohly jet. A co navrhujete vy, jako obrovsky prozíraví ekonomové a objevitelé zachránců této krize, je to, že v podstatě (poslanec Jandák je upozorňován předsedkyní na čas) nám zvednete DPH a všechno zdražíte. Pro Krista pána, vždyť ta vaše politika je samozřejmě protipodnikatelskou politikou.

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Čas, pane kolego!

Poslanec Vítězslav Jandák: Já vím, že už mám končit, už je to nebezpečný.

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Uplynul čas pro vaši faktickou poznámku!

Poslanec Vítězslav Jandák: Děkuji vám mockrát. Ale mně to stačí. Děkuji. (Kdosi z vládních lavic: Nám taky.) Slabý potlesk.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama