Mgr. Vítězslav Jandák

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2010 13:51:00

John lhal před soudem a lže i české veřejnosti

John lhal před soudem a lže i české veřejnosti

Kdyby se lhaní prokázalo dříve, mohl by jít předseda VV až na 3 roky do vězení.

Předseda strany Věci veřejné je zřejmě jediným stále ještě aktivním českým politikem, který chce i přes prokázané křivopřísežnictví před soudem kandidovat do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.  

Jak informoval časopis Týden, jediným důvodem, proč nyní může Radek John kandidovat ve volbách a nikoli sedět za křivou přísahu ve vězení, je promlčecí lhůta jeho trestného činu. Pokud by se jeho lhaní prokázalo do roku 2004, mohl by jít předseda Věcí veřejných až na 3 roky do vězení či být odsouzen k pokutě v rozmezí dvou až pěti milionů korun.

Za křivé obvinění označoval Radek John i upozornění ČSSD na mnohonásobné předražení zakázky na výrobu časopisu pro pojištěnce VZP.

Radek John obvinil ČSSD ze lži a tvrdil, že on vydával časopis na vysoce kvalitním papíru, který náklady na časopis zvedl do astronomických rozměrů. „Ano, cena není levná, ale VZP si objednala klientský časopis na kvalitním papíře. Kdybychom jej měli tisknout na toaletní papír, byl by samozřejmě levnější," uvedl John v P: arlamentních listech 24. 2. 2010 nebo v tiskové zprávě Věcí veřejných z 25. 2. 2010.

I v tomto ale John lže, protože požadavek na papír pro nynější výběrové řízení je naprosto totožný, jako tomu bylo v případě společnosti Oraprintu, ve které byl John předsedou představenstva a podepisoval všechny smluvní vztahy. Posuďte sami:

Časopis VZP dodávaný firmou Oraprint: Obálka lesklá křída, min. 115g, vnitřek LWC, min. 60g, A4, barevnost 4+4, vazba V1

Nové výběrové řízení: Obálka lesklá křída, min. 115g, vnitřek LWC, min. 60g, A4, barevnost 4+4, vazba V1

Podaří se někomu nalézt alespoň jeden rozdíl? V kvalitě papíru nikoli, ale v ceně jednoznačně. I po snížení ceny vyvolané auditem Ministerstva zdravotnictví v roce 2005, který donutil Johnův Oraprint ke snížení ceny o 30%, byla cena 86 milionů korun.

Z nového výběrového řízení vyšla dle informací v médiích vítězně nabídka na 43 milionů Kč a cenu nižší než 45 milionů korun médiím oficiálně potvrdila i samotná VZP.

Radek John a VV s oblibou hovoří o předražených státních zakázkách a boji proti korupci. Nějak přitom zapomínají na skutečnost, že jejich předseda řídil jako předseda představenstva firmu s anonymními akciemi na doručitele se státní zakázkou předraženou minimálně o 100%.

ČSSD se v této souvislosti těší na žalobu avizovanou Radkem Johnem a vyzýváme ho, aby ji již konečně podal, neboť tak dle našich informací ještě přes všechna veřejná prohlášení neučinil.

Vítězslav Jandák, stínový ministr kultury a lídr kandidátky ČSSD v Jihočeském kraji
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama