Mgr. Vítězslav Schrek

  • ODS
  • Vysočina
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2022 21:45:00

První parkovací dům postaví kraj pro Třebíč

První parkovací dům postaví kraj pro Třebíč

Časový harmonogram stavby historicky prvního parkovacího domu, jehož investorem bude Kraj Vysočina, dostává přesné obrysy. Bude stát v Třebíči, u hlavního vjezdu do areálu krajské Nemocnice Třebíč na pozemcích kraje a pozemcích, které darovalo město

 Jak informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, do dvou týdnů je Kraj Vysočina připraven uzavřít smlouvu na dodání projektové dokumentace na jeho stavbu. Ta má být projektována a realizována moderně prostřednictvím metody BIM.

„Čtyřpatrový parkovací dům pro 218 aut, v přízemí s komerčními prostory, by se mohl začít stavět už v polovině příštího roku. Odhadované náklady stavby jsou cca 165 milionů korun. Budova vytvoří protihlukovou bariéru k frekventované silnici podél jižního okraje areálu nemocnice,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek. V provozu by mohl být parkovací dům do konce roku 2024.

"O dalším krajem realizovaném parkovacím domě se bude jednat například v Havlíčkově Brodě, kde taktéž vidíme potřeby krajské nemocnice. I tam chybí dostatek parkovacích míst pro veřejnost. To znamená, že i s městem Havlíčkův Brod bude vedená intenzivní diskuze o možnostech společném projektu,“ doplnil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Havlíčkobrodské vedení města nedávno kraji darovalo pozemek v blízkosti areálu nemocnice pro výstavbu hospice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama