Mgr. Vítězslav Schrek

  • ODS
  • Vysočina
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2021 10:23:00

Vysočina i letos pomůže partnerskému regionu Zakarpatské oblasti Ukrajiny

Vysočina i letos pomůže partnerskému regionu Zakarpatské oblasti Ukrajiny

Kraj podpoří opravy školských a zdravotnických zařízení

Červnové jednání Zastupitelstva Kraje Vysočina bude rozhodovat o schválení finančního daru dobročinnému fondu ViZa, prostřednictvím kterého podporuje Kraj Vysočina investiční projekty v partnerském regionu Zakarpatské oblasti Ukrajiny.

V letošním roce bylo opět vybráno devět projektů v potřebných oblastech, jejich stav byl vyhodnocen jako havarijní nebo se jedná o rozpracované projekty. „Částka 4,8 miliónu korun pokryje až polovinu nákladů na připravené práce. Ty budou podle harmonogramu probíhat celý letošní rok a ve většině případů zásadním způsobem ovlivní kvalitu zázemí pro poskytování zdravotních i vzdělávacích služeb hned v několika okresech,“ popsal situaci hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

V letošním roce je Kraj Vysočina připraven u svých východních partnerů připraven podpořit například úpravu budovy základní školy nižšího stupně na mateřskou školu v obci Lypovec v Chustském okrese, generální opravu vnitřních prostor základní školy v obci Lazy u Tjačiva nebo generální opravu střechy a výtahu hlavní budovy Oblastního klinického centra fyziopulmonologie Zakarpatské oblasti, které se věnuje léčbě plicních nemocí. S ohledem na aktuální epidemiologickou situaci v partnerském regionu jsou prozatím odsunuty tzv. měkké společné projekty partnerských regionů. V okamžiku, kdy to situace dovolí bude opět navázáno dalšími společnými aktivitami mezi hasiči, policií, studenty bohemistiky, připraveny jsou stáže pro sociální pracovníky.

Za posledních 13 let spolupráce poskytl Kraj Vysočina Zakarpatské oblasti Ukrajiny s realizací projektů za 70 miliónů korun. Za koordinací společných aktivit Kraje Vysočina a Zakarpatské oblasti Ukrajiny stojí aktivní Stálá konference.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama