Mgr. Vladimír Puchalský

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2016 14:39:00

S nabytou svobodou máme také povinnost pomáhat

S nabytou svobodou máme také povinnost pomáhat

Na přerovské radnici bude opět po roce vlát tibetská vlajka

 Vlajka pro Tibet bude 10. března vlát na přerovské radnici. O vyvěšení červeno-bílo-modro-žluté standarty rozhodli v únoru radní města. Vlajka byla vyvěšena i vloni, a to po desetileté odmlce - od roku 2005 až do roku 2015 byla vlajka uschována ve skříni, protože její vyvěšení zástupci města nepodporovali a u Přerovanů vyvolávala iniciativa rozporuplné reakce.

Vlajkou bude připomenuto 57. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci Tibetu, které bylo násilně potlačeno armádou Čínské lidové republiky. V západní Evropě se od poloviny 90. let toto výročí připomíná celosvětovou akcí „Vlajka pro Tibet“, ke které Česká republika přistupuje od roku 1996. Iniciativa poukazuje na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu.

Na primátora Přerova Vladimíra Puchalského se s žádostí o podporu akce obrátilo občanské sdružení Lungta. Její zástupce Lukáš Eršil ve svém dopise mimo jiné píše: „Někteří z nás sami zažili vládu totalitního režimu. S nabytou svobodou teď máme kromě práva žít v demokratické společnosti také povinnost pomáhat těm, jejichž lidská práva jsou každý den hrubě porušována. Za posledních šest let si sebeupálení, jako nejkrajnější formu protestu proti útlaku ze strany Číny, zvolilo 140 Tibeťanů.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama