Mgr. Zdeněk Kettner

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2021 20:24:19

Otázky a odpovědi před parlamentními volbami 2021

Otázky a odpovědi před parlamentními volbami 2021

Dvanáct otázek, dvanáct odpovědí. Podívejte se nakolik se mnou souzníte.

1/12 Jste pro vystoupení ČR z Evropské unie?

ANO

EU již není organizací, do které jsme vstupovali na základě referenda. Místo pro Evropany užitečného ekonomického projektu se tu objevil politický projekt, který Evropané čím dál více škodí.

2/12 Měla by Česká republika i na úkor ekonomických dopadů do roku 2038 odstoupit od spalování uhlí za účelem výroby elektřiny?

SPÍŠE NE

Obzvláště v dnešní době, kdy nároky na množství elektrické energie rostou a alternativní zdroje se neukazují jako všespásné. V rámci energetické bezpečnosti a soběstačnosti je třeba nejdříve zajistit náhradu těchto zdrojů a pak se teprve můžeme bavit o zrušení uhelných zdrojů energie.

3/12 Jste pro zavedení stejnopohlavních sňatků a jejich zrovnoprávnění s manželstvím muže a ženy (včetně adopce)?

NE

Manželství je jednoznačně specifikováno a jeho význam by tímto byl zcela degradován. V současnosti již máme registrované partnerství, které tuto problematiku řeší. Případné nedostatky, které se mohly objevit se tak mohou řešit úpravou či doplněním této právní úpravy.

4/12 Souhlasíte s rozhodnutím Parlamentu ČR zrušit superhrubou mzdu a současně s tím snížit daň z příjmu fyzických osob?

ANO

Výsledkem je především ponechat více finančních prostředků v rukou občanů, kteří se sami svobodně rozhodnou, kam a kolik budou investovat a nebudou tak za ně činit politické strany v rámci rozpočtu.

5/12 Má český stát výrazně snížit příspěvky neziskovým organizacím v příštím roce?

ANO

Je potřeba ovšem upřesnit, že pouze v případě jasně specifikovaných politických neziskovek. Ostatním neziskovým organizacím, pracujícím s dětmi, staršími spoluobčany a podobně, které prokázaly svou efektivitu a skutečný přínos pro společnost, rozhodně nesnižovat!

6/12 Měla by výše minimální mzdy po dobu příštích tří let zůstat na stejné úrovni jako nyní?

SPÍŠE NE

Toto je otázka především pro fundované ekonomy. Právě práce s minimální mzdou je jedním z ekonomických nástrojů a měla by reflektovat aktuální ekonomický vývoj.

7/12 Myslíte si, že Česká televize a Český rozhlas plní veřejnou službu nestranně a objektivně?

NE

Jednostrannost některých pořadů a redaktorů, spolu se selektivním výběrem hostů, neskrývané sympatie či antipatie vůči hostům, mou odpověď jen potvrzují.

8/12 Jste pro zmírnění podmínek oddlužení, tedy zjednodušení a zrychlení procesu pro osoby v exekuci?

ANO

Současný systém, kdy se z exekucí stal výnosný obchod je neudržitelný. V první řadě je potřeba především zestátnění exekutorů a tuto lichvu pod záštitou státu zastavit.

9/12 Řešili byste důchodovou krizi také zvýšením věku odchodu do důchodu (s výjimkou namáhavých profesí)?

NE

Zvýšení věku odchodu do důchodu je pouze nejjednodušší řešení, kdy stát zkrátí časový interval vyplácení důchodu a tím ušetří. Všichni pracující si zaslouží klidný a důstojný důchod a ne pracovat až do smrti. Je potřeba kompletní důchodová reforma.

10/12 Jste pro, aby ČR do dvou volebních období přijala společnou evropskou měnu euro?

NE

V žádném případě. Vlastní měna je jedním ze základních ekonomických nástrojů, kterého bychom se přechodem na euro dobrovolně vzdali ve prospěch EU. Euro je především politický projekt.

11/12 Jste pro progresivitu ve zdanění příjmů fyzických osob?

NE

Já osobně beru progresivní zdanění jako „trest“ za pracovitost a úspěch.

12/12 Měl by stát výrazněji finančně podpořit prodej elektromobilů a výstavbu související infrastruktury?

NE

Jako učitel fyziky mohu s klidným svědomím prohlásit, že megalomanské plány EU ohledně elektrifikace dopravy jsou v rozporu s fyzikálními zákony a zdravým rozumem. Jediným výsledkem bude individuální doprava jen pro omezený okruh vyvolených, spojený s ekonomickou sebevraždou EU.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama