Mgr. Zdeňka Hamousová

  • BPP
  • Žatec
  • starostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2021 8:39:00

Připravuje se rekonstrukce nádraží i obnova parku před ním

Připravuje se rekonstrukce nádraží i obnova parku před ním

Hlavní vlakové nádraží v Žatci je od konce loňského roku národní památkou. Historická budova z roku 1873 a okolí nádraží jsou pro cestující vlakem branou do královského města. Proto se počítá s postupnou obnovou samotného nádraží i celou lokalitou.

Nádraží je majetkem Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), která už v minulosti začala s průběžnými opravami. Jsou například vyměněná okna, ale je připravený i celý projekt na rekonstrukci. Řešit má vstupy na perony, dlažby, interiéry. „Ministerstvo kultury prohlásilo památkou hlavní budovu s restauračním pavilonem. U novodobých věcí je na zvážení, zda budou předmětem rekonstrukce a zachovány. Je tedy vidět, že prohlášení objektu kulturní památkou by nemělo SŽDC způsobit výrazná omezení v užívání ani při připravené rekonstrukci,“ komentovala krok ministerstva kultury starostka Žatce Zdeňka Hamousová.

Město se SŽDC průběžně komunikuje, proto zná jeho záměry. Samotný Žatec se postará o zlepšení prostoru kolem nádraží. Jedním z opatření je probíhající rekonstrukce Purkyněho ulice, která začala už loni a v níž město plánuje další obnovu zeleně. Město je také majitelem parčíku před nádražím. „Jeho revitalizaci připravujeme ve spolupráci s architektem. Vylepšení si zaslouží celá lokalita jako celek,“ řekla Z. Hamousová. (kas)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama