Mgr. Zdeňka Hamousová

  • BPP
  • Žatec
  • starostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2020 20:55:00

Žádám vás o vydání mé osoby k trestnímu stíhání

Žádám vás o vydání mé osoby k trestnímu stíhání

Projev na 23. schůzi Senátu dne 20. 5. 2020 k žádosti o souhlas Senátu s trestním stíháním senátorky Zdeňky Hamousové

Dobrý den, vážené kolegyně a kolegové. Dovolte mi, abych vás oslovila v souvislosti s projednávaným bodem, protože se přímo týká mé osoby, mého zkratkovitého a nesprávného jednání. A ráda bych uvedla pro vás alespoň stručné vyjádření. V první řadě bych chtěla velmi ocenit seriózní a profesionální přístup v rámci projednávání mandátového a imunitního výboru, kde jsem požádala o souhlas k vydání trestního stíhání mé osoby. A otevřeně uvádím, že jsem si vědoma toho, že jsem nejednala správně, velmi se za to stydím, mrzí mě to moc a všem se veřejně omlouvám. Pokud je pro vás toto konstatování alespoň určitou reflexí, osobní reflexí k tomu, že jsem se nesprávně zachovala. Dovoluji si podotknout, že svým založením plně respektuji autoritu policie, takže když jsem byla silniční hlídkou zastavena a oslovena, byla jsem požádána o to, zda jsem ochotna podrobit se odběru krve. Nebyla jsem oslovena že žádostí o dechovou zkoušku, bylo to v období, kdy dechová zkouška neprobíhala.

Vůbec nezpochybňuji postup policie, ctím autoritu a postupy a stavím se otevřeně k tomu, jak jsem se zachovala, k procesu projednávání a prověřování a k tomu, že musím nést případné následky svého nesprávného chování. Ráda bych uvedla, že, jak již tady bylo řečeno, řidičský průkaz mám více než 40 let, nikdy jsem neměla žádné trestné body, ani žádné další přestupky nebo delikty. Jenom na dokreslení situace, nikomu jsem nezpůsobila újmu na zdraví, ani žádnou majetkovou, ani hmotnou škodu. Jsem připravena podstoupit celý proces s důsledky, které pro mě má a bude mít. Prosím vás, žádám vás o vydání mé osoby k trestnímu stíhání. Současně vás žádám o pochopení mého vyjádření, sdělení, děkuji za čas, který mému vyjádření věnujete. Žádám tedy ctěný Senát, aby mě vydal k trestnímu stíhání. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama