Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2017 10:18:05

Nebudu hromadit funkce, na Magistrátu mě vystřídá Viktor Mahrik

Nebudu hromadit funkce, na Magistrátu mě vystřídá Viktor Mahrik

Po zvolení poslancem, kde jsme dostali důvěru Pražanů a uspěli jako druhá nejsilnější strana v Praze, nechci sedět na více židlích a plním slib, který jsme dali před volbami, že nebudeme hromadit funkce.

Na Magistrátu jsem se věnoval např. rozpletení příběhu Opencard, kde jsem zpracoval 40 stránkovou analýzu, předraženým SMS jízdenkám, Škodovu paláci, kritice uplácení zastupitelů pomocí dozorčích rad a nekoncepčnosti řízení městských firem nebo přenechávání bytů pro chudé soudcům a státním zástupcům s vysokými příjmy. Podle průzkumu MF Dnes jsem byl nejaktivnějším zastupitelem, pokud jde o vystoupení na jednání ZHMP. Dovolte mi, abych Vám touto cestou poděkoval za spolupráci při řešení kauz a hájení veřejného zájmu z opozičních lavic na Magistrátu hl. m. Prahy.

Naše řešení kauz na Magistrátu pokračuje, iniciativu již převzal nový předseda klubu zastupitelů Adam Zábranský. Brzo začneme dávat dohromady tým pro magistrátní volby příští rok. Přál bych si, aby vládnoucí kolegové na Magistrátě našli odvahu, vykašlali se na systém politických trafik, přijali pravidla a cíle pro fungování městem vlastněných firem, zavedli systém pro motivaci excelentních zaměstnanců a bavili se s konstruktivní opozicí jako partnery bez válcování. Přeju jim, aby přestali schvalovat formalizované rozpočtové výhledy, ve kterých jsou sice přebytky, ale neopravují se mosty - s těmi investicemi to zase není taková věda a stačilo by je srovnávat transparentně.

Zítřejším dnem za mě nastupuje náhradník Viktor Mahrik (36), člen Pirátské strany a povoláním specialista internetových výzkumů. Viktor Mahrik není na pražském magistrátu nováčkem, už zde působil jako člen finančního výboru Zastupitelstva. V současné době pracuje jako specialista internetových výzkumů ve společnosti Gemius a má na starosti výzkum měření návštěvnosti českého internetu. V rámci svého působení v Pirátské straně by Viktor rád přispěl k tomu, aby se lidé spojili a začali spolupracovat na pozitivní změně politiky a společnosti. Mezi Viktorovy zájmy patří internet, kultura a sebevzdělávání.

Jakub Michálek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama