Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2021 17:36:00

Zrada na učitelích

Zrada na učitelích

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 15. června k návrhu změny zákona o pedagogických pracovnících.

Děkuju za slovo. Já jsem se chtěl jenom ujistit, jestli jsem správně slyšel, jestli můžu věřit svým uším, že paní ministryně financí právě prohlásila, že je naprosto nezodpovědné dát perspektivu učitelům, že jejich platy budou trvale růst. A to je přesně ten návrh, který předložili Piráti, a pro který jsme získali podporu v této Poslanecké sněmovně.

Je to návrh, který jsme nevymysleli my, ale vymysleli ho výzkumníci z CERGE, kteří udělali dlouhodobé projekce. Na čem závisí dlouhodobá prosperita České republiky, budoucnost, naše ekonomika? No na tom, že tady jsou lidi, kteří budou produkovat něco, co je hodnotné pro celý svět, budeme mít kvalitní výuku, která bude takovéto děti vzdělávat. A abychom ji měli, tak musíme dostat do školství ty nejkvalitnější lidi. A ty tam přitáhneme jedině tak, pokud budou mít dlouhodobou perspektivu. Takže to, co jste vy udělali, že každé volby se vlastně předháníte v tom, kolik v tom daném volebním období přidáte, tak to není dlouhodobá perspektiva, to je úplně nejhorší a nejdražší řešení ze všech těch řešení, která můžete vzít, protože tam budete mít pořád ty samé lidi, nepřitáhnete nikoho nového, nikoho dalšího a akorát to bude stát víc peněz. Takže proto jsme přišli s tou alternativou. Nám jde o systém, my chceme dlouhodobou valorizaci platů učitelů. A tohle, co tady předvádíte, je prostě zrada na učitelích. Zase budete slibovat, zase se budete každý rok před volbami handrkovat, zase se budete předhánět volebními sliby. Ti učitelé o to vůbec nestojí. Nemělo by vám jít hlasy, ale mělo by tady jít o ten systém, který musíme nastavit dlouhodobě a pro celou budoucnost našeho státu. A tady tu péči o budoucnost z vaší strany vůbec nevidím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama