Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2014 13:20:00

Investice je třeba zaměřit na potřebné oblasti rozvoje členských států

Investice je třeba zaměřit na potřebné oblasti rozvoje členských států

Evropská komise zorganizovala 8. a 9. září 2014 v Bruselu šesté Kohezní fórum.

 Fóra se zúčastnilo více než 700 zástupců institucí EU, členských států, regionálních a místních orgánů, sociálních a ekonomických partnerů, nevládních organizací, akademiků a dalších odborníků na kohezní politiku. Delegaci z České republiky vedla Věra Jourová, ministryně pro místní rozvoj.

Kohezní fórum je unikátní příležitostí k setkání všech zúčastněných stran a diskuzi, jak může politika soudržnosti EU zlepšit životní podmínky všech Evropanů v příštích letech. Letošní hlavní téma fóra bylo "Investice pro růst a zaměstnanost: podpora rozvoje a řádné správy v regionech a městech EU."

S rozpočtem více než 350 miliard EUR, hraje politika soudržnosti klíčovou roli v podpoře hospodářského oživení, prorůstových investic a vytváření pracovních příležitostí v novém programovém období 2014–2020. Politika soudržnosti proto prošla rozsáhlou reformou, jejímž cílem je soustředit zdroje na podporu realizace strategie Evropa 2020. Dalším cílem bylo také dosažení vyšší míry efektivity investic z evropských fondů a to prostřednictvím orientace na výsledky a podpory investičního prostředí v členských zemích EU.

V rámci úterního programu vystoupila také ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová. „Důležité pro budoucí kohezní politiku je zaměření investic na jasně vydefinované a potřebné oblasti rozvoje členských států,“ řekla ministryně během svého vystoupení v panelu věnovanému budoucnosti kohezní politiky, jejím příležitostem a novým výzvám.

Koheznímu fóru předcházelo vydání „Šesté zprávy o hospodářské, sociální a územní soudržnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama