Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2014 17:25:00

Jdu za novou výzvou do Evropy

Jdu za novou výzvou do Evropy

Vážení členové hnutí, sympatizanti, milí přátelé, když jsem v sobotu večer odcházela z volebního štábu v Praze, bylo už jasné, že hnutí ANO má před sebou další fenomenální úspěch srovnatelný s tím, jaký jsme zažili loni po parlamentních volbách.

 O ničem podobném se nám ještě nedávno, tedy při ustavujícím sněmu hnutí ANO v roce 2012, kdy jsem se stala 1. místopředsedkyní hnutí, ani nesnilo.

Poslední dva roky, které jsem s Vámi prožila, pro mne byly obrovskou satisfakcí a obrovskou zkušeností. Jak jistě víte, teď mne čekají zkušenosti nové. Pokud složení Evropské komise schválí Evropský parlament, stanu se její členkou. Nesmím reprezentovat žádnou stranu a žádnou zemi. Přesto dobře vím, které hnutí mě na tuto evropskou misi vyslalo, stejně tak, jako dobře vím, odkud pocházím a kde jsou mé kořeny.

V žádném případě proto nechci přetrhat vazby s Vámi, s naším hnutím, jehož členkou zůstávám, s našimi členy vlády, s našimi poslanci a nyní už zřejmě i s novými senátory, primátory a starosty. V hnutí ANO, ať si kdo chce, co chce říká, jsem potkala řadu skvělých lidí, kolegů a přátel. A já nejsem člověk, který se od svých přátel a kolegů odvrací.

Moc děkuji panu předsedovi za nabídku a za příležitost, kterou mi založením hnutí ANO dal. Moc děkuji lidem v centrále, v regionech, našim lidem ve sněmovně i na ministerstvu, které jsem před nedávnem opustila. A všem moc děkuji za podporu.

K dnešnímu dni rezignuji na post 1. místopředsedkyně hnutí ANO, ale nikam neutíkám. Evropa je všude kolem nás a já zůstávám s Vámi,

Vaše Věra Jourová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama