Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2014 17:36:00

Je třeba připravit produkty cílené na čínské turisty

Je třeba připravit produkty cílené na čínské turisty

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová v pátek jednala s čínskými představiteli odpovědnými za cestovní ruch o možnostech podpory cestovního ruchu ze strany čínských turistů.

V současné době registruje ministerstvo cca 180 tisíc turistů z Číny, kteří ročně navštíví Českou republiku.

Z jednání a z expertních analýz Ministerstva pro místní rozvoj (MMR) vyplývá, že by bylo možné návštěvnost zásadně zvýšit, protože Česká republika může více využít svůj potenciál a atraktivitu, stejně jako může zhodnotit stávající trend oživení diplomatických vztahů s Čínou.

Podle ministryně se čínští turisté čím dál více zaměřují na Evropu a patří mezi nejvíce utrácející turisty. Ke zvýšení zájmu o ČR je třeba podle ní dojít zesíleným marketingem České republiky, prostřednictvím internetových informací přenášených k čínským uživatelům s pomocí čínské státní agentury cestovního ruchu, což bylo dojednáno s čínským ministrem již letos v červnu na společném setkání.

„Je třeba zintenzivnit i činnosti zastoupení agentury CzechTourism v Šanghaji. Dále je třeba zrychlit a zpružnit poskytování víz k vycestování do České republiky, ideálně zahájit přímé charterové lety Praha – Peking a později pravidelnou přímou linku. Je také nutné připravit produkty cílené na čínské turisty, což je úkolem cestovních kanceláří,“ řekla Jourová.

Dnešního jednání se účastnili zástupci cestovních kanceláří, za Asociaci CK Tomio Okamura, dále zástupci Ministerstva zahraničních věcí, Letiště Praha a další. „Dohodli jsme se, že všichni podnikneme potřebné kroky, abychom dosáhli posílení návštěvnosti naší země ze strany čínských turistů,“ uvedla ministryně Jourová.

O systému podpory turismu směrem z Číny bude ministryně a další zástupci České republiky informovat čínskou stranu na konferenci k česko-čínské ekonomické spolupráci, která se uskuteční v Praze ve dnech 28. – 29. srpna 2014.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama