Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2015 9:40:00

Jednotný digitální trh může vytvořit statisíce pracovních míst

Jednotný digitální trh může vytvořit statisíce pracovních míst

Komise představila plány na vytvoření jednotného digitálního trhu.

Místopředseda Evropské komise pro jednotný digitální trh Andrus Ansip a komisař pro digitální ekonomiku a společnost Gűnther Oettinger představili ve středu 6. května novou Strategii pro jednotný digitální trh. Jejím cílem je odstranění překážek, které brání přeshraničnímu podnikání a znemožňují spotřebitelům přístup ke zboží a službám poskytovaných firmami v jiných členských zemích. Konečným záměrem je vznik jednotného digitálního trhu, který podle odhadů EK může evropské ekonomice ročně generovat 415 miliard eur a vytvořit statisíce pracovních míst.

Strategie je postavena na třech pilířích, v jejichž rámci Komise do konce roku 2016 představí 16 konkrétních návrhů (v řadě případů legislativních). První z nich se dotýká podmínek pro volné obchodování se zbožím a službami v online prostředí, druhý se zaměřuje na vytváření rovných podmínek pro poskytovatele sítí a online služeb a třetí se věnuje nastavení základních pravidel pro maximalizaci potenciálu digitální ekonomiky (včetně interoperability a služeb e-governmentu).

Vznik společného digitálního trhu, který by nahradil roztříštěné národní trhy, je jednou z hlavních priorit EK.

Jsem velmi ráda, že jsem součástí projektového týmu, který se na realizaci strategie bude podílet. Budu zodpovědná hlavně za ochranu spotřebitelů v online prostředí nebo problematiku ochrany osobních údajů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama