Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2014 18:00:26

Nemám se za co omlouvat

Nemám se za co omlouvat

Reakce ministryně Jourové na slova hejtmana Michala Haška

Není mi jasné, proti čemu se pan hejtman Hašek zásadně ohrazuje, na který pořad se v neděli díval. V nedělní Partii jsem se naopak Regionálních operačních programů zastala a to doslova: Regionální operační programy vesměs fungují dobře a čerpají a mně je někdy trošku líto kolegů z regionů, že jaksi dostávají za uši za to, že dva nebo tři z těch programů měly problémy. Naopak jsem kritizovala ministerstvo financí, které to nemělo pevně v ruce, nemělo pod sebou auditory, kteří by hlídali Regionální operační programy. Auditoři, kteří to měli hlídat, byli zaměstnanci regionálních operačních programů. Řeč byla především o tzv. ROP Severozápad. Doporučila bych panu hejtmanovi podívat se znovu na záznam debaty, anebo si přečíst její přepis.

Nejsem si vědoma a zásadně omítám, že bych používala lživou rétoriku a už vůbec ne Miroslava Kalouska a Petra Nečase. Posuzuji věc, tak jak byla, hledám řešení a myslím si, že si musíme dnes všichni odpustit hledání viníka. Je nutné se poučit z chyb, které máme zmapované a neopakovat je.

Pan hejtman Hašek mě vyzývá ke společným jednáním. Mohu ho ujistit, že jich bude několik. Tento týden konkrétně jednání Rady pro evropské fondy, kde budeme mluvit především o budoucím období. Co se týká dočerpání prostředků z Evropské unie, máme omezené možnosti a nemůžeme například převádět peníze z centrálních operačních programů do regionálních, kde by se jistě dalo ještě čerpat na praktické projekty obcí a krajů. Nemůžeme, protože programové období uplynulo.

Věra Jourová
ministryně pro místní rozvoj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama