Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.09.2014 20:10:29 - křišťálová koule

Právní systém a šária

Dobrý den. Gratuluji k získanému portfoliu v EK, Domnívám se, že zde můžete udělat obrovský kus užitečné práce, možná větší, než kde jinde Především aby původní obyvatelé Evropy nebyli stavěni do pozice druhořadého obyvatelstva..Jak chcete řešit situacii, kdy souběžně s právem států se rozmáhá praktikování práva šária a celkově se některé komunity mají dojem, že pro ně platí jiné právo než pro ostatní. Jaký máte názor na nápady pana Dientsbiera?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.09.2014 17:07:57 - Mgr. et Mgr. Věra Jourová
Dobrý den, děkuji za gratulaci, v každém případě se budu snažit, aby za mnou kus pořádné práce byl, současně Vás ale musím upozornit, že pravomoci Evropské komise v této oblasti jsou omezené. Obecně vzato platí, že aplikovat právo šaría je možné vždy pouze v rámci platných předpisů jednotlivých členských zemí. A je také na nich, jaké předpisy to budou (např. zákaz šátků ve školách)  a nakolik razantně je budou vynucovat. 

Co se týče návrhů pana ministra Dienstbiera, pak musím říci, že z řadou z nich nesouhlasím,  současně se ale držím toho, že člověk má být přístupný diskusi a argumentům toho druhého, aby se mohl rozhonout co nejlépe.