Michal Malý

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2020 22:51:53

Bude prezident Zeman po Bidenovi gratulovat i Trumpovi?

Bude prezident Zeman po Bidenovi gratulovat i Trumpovi?

Sociální sítě jsou zaplaveny „zaručenými“ informacemi o hlasování zemřelých, opakovaném hlasování, vodotisku na volebních lístcích. Beru ty informace s rezervou, i když je zcela neodmítám. K podvodům zřejmě došlo, otázkou je, v jaké míře.

Nejnepravděpodobnější se mi zdá informace o vodotisku na pravých volebních lístcích. Už jen proto, že si nedokážu představit, jak by je Trump nechal bez povšimnutí označit. Navíc si je každý stát tiskne sám. Nicméně, několik záběrů, jak někteří členové volební komise lístky posuzovali a třídili, či poměr Biden – Trump v korespondenčních hlasech 7:3 až 9:1 moc důvěry v regulérnost voleb nevyvolávají.

Mediální vítězství Bidena se může otočit pro Trumpa - stav sčítání v „nejasných“  státech 8.11. v 20,20

Aljaška 3 volitelé
Sečteno 47%, Trump vede v poměru 2:1 o 52 000 hlasů – Trump zřejmě získá 3 volitele

Severní Karolína – 15 volitelů
Sečteno 98% hlasů, Trump – Biden 50,0 : 48,6 – Trump vede o 75 000 hlasů – velmi pravděpodobně získá 15 volitelů

Arizona – 11 volitelů
Sečteno 97% hlasů, Biden – Trump 48,9% : 49,5% - Biden vede o 19 000 hlasů, ale jeho náskok se soustavně snižuje.  Dojde však zřejmě k přepočítání hlasů, takže je možné, že zde Trump získá 11 volitelů

Georgia – 16 volitelů
Sečteno 99% hlasů, Biden – Trump 49,5% : 49,3% - Biden vede o 10 200 hlasů. S ohledem na podivnosti při sčítání je pravděpodobný přepočet a neuznání značné části korespondenčních hlasů, a tak není vyloučeno, že 16 volitelů získá Trump


Wisconsin – 10 volitelů
Sečteno 99% hlasů, Biden – Trump 49,4% : 48,8% - Biden vede o 20 500 hlasů, S ohledem na „podivnosti“ při sčítání hlasů je velmi pravděpodobný přepočet a vyloučení značné části korespondenčních hlasů – není vyloučeno, že zde Trump získá 10 volitelů.

Pensylvánie – 20 volitelů
Sečteno 98%, Biden – Trump 49,7% : 49,1% - Biden vede o 41 000 hlasů. Počet pozdě doručených hlasů silně překračuje dosavadní zisk Bidena. Soudce Alito vydal soudní příkaz k odpočtu pozdě dodaných korespondenčních hlasů, navíc předseda Senátu Pensylvánie oznámil, že bude proveden audit sečtených hlasů, takže ani zde není vyloučeno, že 20 volitelů získá Trump.

Nejvyšší soud prozatímně povolil pokračovat ve sčítání hlasovacích lístků, pokud dorazily do pátku 6. listopadu a byly označeny poštovním razítkem před dnem voleb 3. listopadu a nařídil oddělit pozdní hlasy. Čtyři soudci chtěli přehodnotit, zda zcela povolit pozdní hlasování, ale Nejvyšší soud hlasoval nerozhodně 4: 4, ale s ohledem na vývoj může dojít k novému hlasování. V této souvislosti připomenu rozhodnutí Nejvyššího soudu ve věci voleb v roce 2000 - Bush versus Gore.

Volební tým Gorea začal tvrdit, že část hlasů v nějakých okrscích je špatně spočítaná. Podle floridských zákonů se tedy začalo v některých okrscích přepočítávat. Bushova kampaň podala protižalobu s tím že, žádost o přepočítávání je nezákonná, protože neodpovídá federálnímu požadavku na jednotný a spravedlivý postup voleb. Když už se přepočítává někde, mělo by se přepočítávat všude, tvrdili. Federální soudy přijaly sérii žalob, spojily je do případu Bush versus Gore - a Nejvyšší soud si rozhodování k sobě stáhnul a rozhodl, že přepočítávání se musí zastavit.

Pokud se tedy v několika státech podaří Trumpovi prosadit přepočítávání, může dojít k situaci, že se bude přepočítávat ve všech státech, kdy byly nesrovnalosti a pozdě doručené volební lístky. Pak může dojít k tomu, že volitele ve státech Aljaška (3), Severní Karolína (15), Arizona (11), Georgia (16), Wisconsin (10), Pensylvánie (20). Pokud se tak stane, získá Trump 289 volitelů. I to je zřejmě důvod, proč většina hlav států s gratulacemi Bidenovi čeká.

Za poslední dva dny pronikly na veřejnost informace, že SW, který počítá volební hlasy má chybu, díky které připočítává některé hlasy pro Trumpa Bidenovi.  Firma, která vyrábí tento sčítací software, je finančně a projektově propojena s nadací Clintonových. Televize CNN během volební noci zachytila, jak republikánskému kandidátovi na guvernéra Kentucky zmizelo 560 hlasů, ale jeho demokratickému soupeři v tutéž chvíli 560 hlasů přibylo! V Michiganu „překlápěl“ SW hlasy zaslané Trumpovi ve prospěch Bidena. Například v okrese Antrim bylo takto „překlopeno“ 6 000 hlasů – viz video

„Předvolební“ události v USA – žhářství, rabování, násilí až lynčování „nebarevných“ obyvatel, a následně průběh voleb a zejména sčítání hlasů „americký sen“ poněkud pošramotili. Ať volby dopadnou jakkoli, Amerika bude ještě více rozdělena. Američané říkají "Bože, chraň" Ameriku. Po případné výhře Bidena, může dojít k tomu, že všichni budou říkat "Bože chraň Svět", protože budeme na pokraji občanské a pak 3. světové války. Ostatně ti co rabovali a vypalovali a lynčovali se z ulic stáhli – splnili svůj úkol?

"Spojené státy tak dlouho vyvážely demokracii, až jim tam zřejmě žádná nezůstala," Celý průběh voleb a zejména sčítání poškodil USA a pokud se prokáží i volební podvody, pak paradoxně Demokraté zprofanovali demokracii. U každých voleb se objeví pokusy o nějaké podvody, ale spíš drobnější. Může se stát, že se zjistí, že v USA došlo k zásadnímu podvodu. Uvalí pak USA sankce „samy na sebe“, jako tak učinili na Bělorusko, uvalí je na ně další státy světa? Volby v USA ukazují, korespondenční hlasování lze ovlivnit a zmanipulovat.

Mělo by to pro nás být varováním, proto by korespondenční hlasování nemělo být v ČR nikdy povoleno.

Michal Malý

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama