Michal Malý

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2020 18:09:56

Pane Babiši, řekněte Bruselu: Češi se spojili nejen proti coronaviru

Pane Babiši, řekněte Bruselu: Češi se spojili nejen proti coronaviru

Česká republika povstala a spojila se v boji proti coronaviru. České firmy vyrábějí roušky, respirátory, pomůcky a komponenty. A Brusel mlčí. EU je mrtvá a v některých zemích lidé začali pálit její vlajky.

 

Prokázali jsme, že jsme silný a soudržný národ. Lék Remdesvir, který lidem, napadeným coronavirem pomáhá byl vyvinutý americkou společností Gilead Sciences v čele s Čechem T. Cihlářem. ČVUT začalo vyrábět účinný respirátor, mnohé firmy tisknou na 3D tiskárnách chybějící komponenty ke zdravotním pomůckám. Integrovaná vietnamská komunita nastartovala sbírky finančních prostředků na nákup přístrojů pro mimotělní oběh a okysličení krve. Skupina IT specialistů COVID19CZ pomáhá v boji s koronavirem – buduje callcentrum, schopné zvládat extrémní nápor, kterému v současné době čelí podpůrné telefonní linky. Spolupracuje s českými callcentry, která IT dobrovolníkům poskytla část svých kapacit.

Lékařka Soňa Peková vyvinula a poskytla jednodušší test na koronavirus zdarma. Společnost Expira.cz prostřednictvím internetu zprostředkovává prodej a nákup přebytečných zásob. Palírna U Zeleného stromu dodává nemocnicím i ostatním zájemcům líh pro výrobu dezinfekce. Prusa Research dodává nemocnicím a zdravotníkům na 3D tiskárnách vyrobené ochranné štíty. Společnost Adler má na cestě do ČR jeden milion kusů respirátorů kategorie FFP3 a dohodla dovoz dalších pěti milionů kusů. Společnost Školství s.r.o., provozující nový systém moji spolužáci pro absolventy škol, operativně spouští systém, který může po registraci propojit školu se svými třídami a žáky.

Doslova „na koleně“ vzniklo video  v angličtině jako kampaň pro plošné nošení roušek, které převzala světová media. Tomáš Čupr spustil službu nákup bezpečněTechnická univerzita v Liberci spustila výrobu látek z nanovláken pro šití roušek třídy FFP3. Společnost Sciencemag roušky vyrábí. Brněnská společnost Respilon zaměřující se na výrobu roušek z nanovláken, během několika týdnů dodá na trh masky s nanovláknem. Firma Batist Medical z Červeného Kostelce na Náchodsku zahájila výrobu nových roušek s filtrem z nanovláken v ceně 25,- Kč/kus. Takových společností je spousta, nebyl jsem schopen dohledat všechny, proto se těm, které jsem neuvedl omlouvám.

Takto jsme se spojili proti coronaviru, ale tichá probruselská propaganda jede dál. O naprostém selhání špiček EU naše media nepíší. Vláda logicky skloňuje téma coronavirus a přijímá opatření. Některá dobrá, jiná špatná. Tak, jako jsme se spojili v boji proti coronaviru, spojme se proti Bruselu. Vytvořme tlak na vládu, aby se mu postavila, aby vypověděla Lisabonskou smlouvu a odmítla Istanbulskou úmluvu. Ohlídejme ale, aby dnes potřebná omezení vlády po opadnutí coronaviru nezůstala v pozměněné formě v platnosti pod jiným pláštíkem i po ukončení karantény. Skupinka liberálních ekonomů působící v krizovém štábu, tedy zejména Bruselu však zůstala „věrná“. Skupina ekonomů v krizovém štábu Tomáš Sedláček, Jan Švejnar, a Ilona Švihlíková nás může svými opatřeními v budoucnu ohrozit více, než coronavirus. Mimo jiné v případě rychlého propadu ekonomiky může dojít ke zdanění uložených peněz. Naštěstí se zatím stát snaží pomáhat i zpřístupněním úvěrů. Ale sluníčková propaganda běží dál.

Chtějí nás ukolébat organizovanýma písničkama, ale zpívánka Svěráka nikomu nepomůže. Ostatně, já si pouštím v této době nadčasového Karla Kryla. Italský premiér, který se dříve stavěl proti Salvinimu, před pár dny poslal EU veřejně do háje. Kurz v Rakousku se staví tvrdě proti EU. Rakušané a Italové likvidují symboly EU a nahrazují je svými národními. Po Maďarsku, vedeném „rebelem“ Orbánem se přidávají další země. Náš národ se spojil a pomáhá si. Šijeme roušky, firmy vyrábějí respirátory a štíty. Dokázali jsme, že jsme silný národ. Kavárna mlčí, protože nemá argument. Důkaz nesmyslnosti a nefunkčnosti EU nám dal sám Brusel, který nechal členské země na pospas Coronaviru a ilegálním migrantům, kdy nepomohl Řecku.

Polsko se vzepřelo proti ilegální migraci a přijímání "uprchlíků". Slovensko odmítlo Istambulskou úmluvu, jeho vláda odmítla globální migrační pakt OSN a Čaputová to nemůže jakkoli zvrátit. Itálie a Rakousko se spolu s Maďarskem proti EU vymezily mnohem silněji a hlasitěji, než zbývající státy V4, tedy více, než Česká republika. Rakousko zakrývá symboly EU, Itálie je nahrazuje Ruskými vlajkami. Italský premiér Conte prohlásil: „EU je mrtvá a může se jít vycpat“. Kdy asi Česká republika odstraní symboly EU? Až bude pozdě? Vše dnes zakrývá coronavirus, který je hrozbou. Ale stejně velkou hrozbou je ilegální migrace a řízená islamizace Evropy. Hrozbou, kterou coronavirus násobí. Proti corona lék i vakcínu najdeme. Je třeba ji najít i proti ilegální migraci a a tedy proti Bruselu. Vzhledem k tomu, že jsme zemí, která si s coronavirem dokázala pomoci snad ze všech nejlépe, poraďme si stejně s Bruselem a tedy s EU. Jestliže coronavirus zvládneme sami jako národní stát, pak na ostatní Brusel nepotřebujeme.

Pomůžeme si sami, dokázali jsme, že jsme hrdá a soběstačná země, že jsme národní stát, plný soudržných a pracovitých lidí. Poděkujme lékařům, sestřičkám, hasičům, vojákům, prodavačkám a dalším. Poděkujme firmám i jednotlivcům, co pomáhají. Spolu to dáme a Brusel k tomu nepotřebujeme.

Hezký den všem

Michal Malý

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama