Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2022 18:21:00

Magnitského zákon. Schváleno. Můžeme vést vlastní sankční seznam

Magnitského zákon. Schváleno. Můžeme vést vlastní sankční seznam

Komentář na facebookovém profilu k Magnitského zákonu.

 Nedovolíme Rusku zatáhnout Česko do financování jeho teroristických aktivit. Magnitského zákon dnes schválil Senát. Získáváme tak konečně nástroj, jak vést vlastní sankční seznam.

Zařazeny na něj budou osoby napojené na ruský teroristický režim, které nejsou například na sankčním seznamu EU. Tyto osoby budou mít smůlu, když budou například z prodeje nemovitosti chtít nakoupit rakety či jiné zbraně. Takové prostředky budou okamžitě zmrazeny. Můžeme se tak i bránit účelovému převodu majetku takových osob na rodinné příslušníky.

Zákon je pojmenován na počest Sergeje Magnitského. Ten za velmi podezřelých okolností zemřel v ruském vězení poté, co obvinil ruské policejní a justiční pracovníky ze zpronevěry majetku. Taková je totiž realita ruského teroristického režimu. Nepohodlní se ztrácejí, nebo padají z oken.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama