Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2020 10:13:00

Ministerstvo zruší formulář o pěti stech položkách pro zvláštní režim EET

Ministerstvo zruší formulář o pěti stech položkách pro zvláštní režim EET

Z více než pěti set kolonek na formuláři pro zvláštní režim EET zbyly jen čtyři údaje: počet tržeb za čtvrtletí, výše tržeb za čtvrtletí, počet storen a výše storen. Offline režim nyní bude použitelný pro významně širší skupinu podnikatelů.

Ministerstvo financí dnes změnilo svůj postoj po soustavných aktivitách Pirátů a několikatýdenních debatách Pirátů se zástupci příslušných úřadů. Administrativa živnostníků bude výrazně jednodušší, než jak s ní počítal původní záměr.

Než se ministerstvo rozhodlo k zásadnímu zjednodušení formuláře, zamítla Sněmovna hlasy vládní koalice náš pozměňovací návrh, který rušil uvádění výkazů za jednotlivé dny. V únoru tohoto roku proběhla jednání jak s ministryní Alenou Schillerovou, tak i ředitelkou Finanční správy Tatjanou Richterovou, na kterých jsme je seznámili s administrativně neadekvátní podobou formuláře. Na extenzivní pojetí výkazu jsme upozornili i prostřednictvím podnětu na zrušení EET u Ústavního soudu ČR. Na podobu formuláře nakonec upozornila i média a ministerstvo ze svého přebyrokratizovaného záměru dnes upustilo.

Těší mě, že má soustavná práce v oblasti administrativy pro nejmenší živnostníky přinesla ovoce a děkuji všem kolegům, kteří mi pomohli tuto změnu prosadit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama