Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2021 16:21:00

NSS potvrdil stanovisko, že uzavření maloobchodů je protizákonné

NSS potvrdil stanovisko, že uzavření maloobchodů je protizákonné

Komentář k rozhodnutí Nejvyššího správního soudu

 Dnes Nejvyšší správní soud potvrdil to, co jsme říkali již dlouhou dobu – Ministerstvo zdravotnictví nemůže držet maloobchod uzavřený. Iniciovali jsme ohledně diskriminace maloobchodu i podání stížnosti k Ústavnímu soudu, který nám dal také za pravdu. Pandemický zákon výslovně uvádí, že provozovny lze omezit, nikoliv zakázat – vláda opět obcházela účelově zákon.

Studie ukazují, že maloobchody nejsou významným zdrojem nákaz, za dodržení přísných epidemiologických pravidel tak není důvod, proč by se nemohly otevřít. Požadujeme proto okamžité otevření maloobchodu a části služeb za dodržování jasně nastavených bezpečnostních omezení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama