Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2019 16:49:09

Podpora studentů je pro nás nesmírně důležitá

Podpora studentů je pro nás nesmírně důležitá

Piráti by opět zvítězili ve volbách studentů nanečisto, do europarlamentu by je volila čtvrtina mladých.

Studenti středních škol si mohli v předchozích dnech opět nanečisto zkusit volby. Po debatě studentů s kandidáty do Evropského parlamentu v pondělí 6. května proběhlo v následujících dnech hlasování. Stejně jako v minulých letech opět zvítězili Piráti, tentokrát se ziskem 24,48 procent. A zaznamenali nejen celkový úspěch, zvítězili i ve všech typech škol: na gymnáziích, středních odborných školách i na středních odborných učilištích.

„Podpora studentů je pro nás nesmírně důležitá. Právě jich se budou dopady současné politiky týkat nejvíc. Víme, že právě mladým lidem přináší otevřená a propojená Evropa spoustu příležitostí. Právě kvůli jejich budoucnosti musíme svobodnou a bohatou Evropu ubránit před autoritáři a lobbistickými zájmy korporací,“ uvedl poslanec Pirátů Mikuláš Ferjenčík.

Piráti zvítězili ve studentských volbách pro volby do Evropského parlamentu již v roce 2014, kdy získali 19,19 procent hlasů. Podporu studentů měli i v následujících letech, kdy pravidelně vítězili ve volbách nanečisto do krajských zastupitelstev, pražského zastupitelstva i do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Do projektu Člověka v tísni se v letošním roce zapojilo 246 škol, ve kterých hlasovalo téměř 19 tisíc studentů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama