Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2019 7:48:00

Je dobré, že se nezapomíná na jak dobré, tak i zlé okamžiky našich dějin

Je dobré, že se nezapomíná na jak dobré, tak i zlé okamžiky našich dějin

Dnes jsem již tradičně přijal vítěze a organizátory Dějepisné soutěže studentů gymnázií ČR a SR.

V listopadu 2018 proběhl již 27. ročník této soutěže za účasti 183 českých a 76 slovenských družstev gymnázií obou zemí. Hlavním tématem byl „Rok naděje a léta zklamání“, tedy nedávná historie tehdejšího Československa počínaje rokem 1968. Absolutními vítězi se stali studenti Biskupského gymnázia Brno - Bravičova, za slovenskou část gymnázium Janka Matúšku Galanta.

Setkání na půdě Senátu PČR se kromě vítězných družstev a jejich pedagogů a ředitelů škol, studentského realizačního týmu gymnázia Cheb spolu s duchovním otcem celé soutěže a jejím hlavním organizátorem Mgr. Radkem Stulákem, zúčastnili jako čestní hosté také jeden z odborných garantů soutěže doc. Mgr. Jaroslav Šebek, Ph.D. a Karol Dobiaš, mistr Evropy ve fotbale z roku 1976 a mnohonásobný československý reprezentant.

Hosty jsme uvítali společně se senátorem Miroslavem Nenutilem v jehož volebním obvodu se soutěž odehrává. Při této příležitosti jsem ocenil dlouholetou práci organizátorů, která významně přispívá k udržení historické paměti zejména mladých lidí. Je dobré, že se nezapomíná, a to jak na dobré, tak i zlé a smutné okamžiky našich dějin. Historie je pro nás pramenem velkého poučení pro současnost i budoucnost.

Radek Stulák, jakožto hlavní organizátor soutěže poděkoval všem, kteří podporovali a podporují soutěž, Karol Dobiaš zaujal přítomné krátkou vzpomínkou na hvězdné okamžiky své sportovní kariéry a přiblížil podmínky vrcholových sportovců v minulosti a dnes. Přátelské rozhovory pokračovaly i při následujícím obědě. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama