Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2013 14:37:59

M. Štěch: ČR podporuje vstup Rumunska do Schengenského prostoru

M. Štěch: ČR podporuje vstup Rumunska do Schengenského prostoru

Předseda Senátu PČR Milan Štěch jednal dnes ve Valdštejnském paláci s ministrem zahraničních věcí Rumunska Titusem Corlăţeanem.

Hlavním tématem diskuse byla otázka vstupu Rumunska do Schengenského prostoru. "Vztahy mezi našimi zeměmi se vyvíjejí pozitivně. Česká republika podpořila vstup Rumunska do Schengenského prostoru a toto stanovisko i přes negativní postoje některých západoevropských státu trvá a nic se na něm nemění," prohlásil předseda Senátu M. Štěch.

"Moje návštěva v České republice je dalším potvrzením toho, jak dobré politické vztahy mezi našimi zeměmi panují, což se odráží i v oblasti ekonomické a kulturní," konstatoval rumunský ministr zahraničních věcí a vyjádřil poděkování za podporu, kterou Česká republika projevuje v otázce účasti Rumunska v Schengenském prostoru.

Dalšími body rozhovoru byla mimo jiné situace v eurozóně a možnosti rozvoje vzájemných vztahů.
Ministr Corlăţean poukázal na to, že vzájemná obchodní bilance mezi Českém a Rumunskem zaznamenávala i v době hospodářské krize vzestup. Ujistil zároveň, že Rumunsko má zájem o navýšení vzájemných investic a hodlá vytvářet stabilní a vstřícné prostředí pro zahraniční investory.

Jednání se zúčastnili rovněž místopředseda Senátu PČR Přemysl Sobotka, předseda Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Jozef Regec a předseda Výboru pro evropské záležitosti Miroslav Krejča.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama